Raed Arafat, pregătiri pentru valul al treilea: elicopterele MAI, la dispoziție, în caz de nevoie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU Foto: gov.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că avioanele SMURD sunt pregătite pentru transferul pacienților, dacă va fi nevoie. 

Paturile ATI sunt ocupate în proporție de 97%, iar autoritățile se pregătesc pentru al treilea val. Raed Arafat spune că sunt pregătite avioanele SMURD pentru transferul pacienților, dacă va fi nevoie.

”Încercăm prin centrul național de comandă și conducere a intervenției să găsim locuri acolo unde există, folosind mijloacele de transport, folosind avioanele SMURD, elicopterele Ministerului de Interne, elicoptere cu echipaj SMURD.

Folosim elicopterele Ministerului Apărării, cum am făcut altădată. Toate sunt la dispoziția noastră dacă este nevoie”, a asigurat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat duminică, la Antena 3, că impactul pe secțiile de Terapie Intensivă este foarte mare în această perioadă și a îndemnat populația să respecte regulile.

”Am transferat din diferite zone către zone care au locuri și care puteau să primească bolnavii. Detașăm mai mulți medici unde este nevoie”, a mai spus Arafat.

”Noi trebuie să respectăm toate recomandările”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel