Rafael Nadal și dieta care îl menține în formă. Care este ingredientul ce nu-i lipsește de la nicio masă

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Rafael Nadal. FOTO Captura video Eurosport
Rafael Nadal. FOTO Captura video Eurosport

Rafael Nadal, ”Regele Zgurii”, a dezvăluit dieta pe care o urmează de mai bine de 20 de ani.

Rafael Nadal este noul campion de la Roland Garros, după victoria în trei seturi în fața norvegianului Casper Ruud, scor 6-3,6-3, 6-0.

”Regele Zgurii” cu 14 titluri la Paris, și deținătorul recordului de titluri de Grand Slam (22, din care două numai în acest an), Rafael Nadal a dezvăluit care este dieta pe care o urmează de mai bine de 20 de ani, dar mai ales care este ingredientul care se află pe masa lui, de dimineață până seara.

”Oriunde aș fi, mereu caut ulei de măsline extravirgin. Este un aliment esențial pentru mine. În fiecare dimineață am la micul dejun pâine prăjită cu ulei de măsline, iar la prânz și la cină, de obicei, am o salată sau pește, mereu cu un strop de ulei de măsline extravirgin.

Este o parte fixă a dietei mele și a modului meu de a mânca. Combinarea unei alimentații echilibrate cu practicarea sportului te face să fii o persoană mai bună, te face să te simți mai bine”, a declarat Nadal, potrivit AS.

Cum reducem inflamația prin alimentație. Ce dietă recomandă specialiștii

Un trofeu pentru un picior nou

În ciuda problemelor de sănătate, Rafael Nadal vrea să continue să dea tot ce are mai bun pe teren, chiar dacă în ”viața de zi cu zi” afecțiunea de la picior este una dificilă pentru el. De altfel, chiar înainte de finală, în timpul unei conferințe de presă, Nadal a spus, fără ezitare, ce înseamnă durerea de picior pentru el.

”Aș prefera să pierd finala de duminică și să am un picior nou. Aș fi foarte fericit cu un picior nou. O victorie e minunată, dar viața și sănătatea sunt mai importante decât orice titlu, mai ales după cariera pe care am avut-o”, a spus Nadal, citat de Marca.

Simona Halep, despre atacul de panică: Acesta a fost primul. Nu am știut cum să reacționez

Turneul jucat cu anestezie

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss care antrenează o necroză a osului navicular. Această maladie rară este incurabilă şi din acest motiv jucătorul spaniol a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice.

”Toată lumea știe că pregătirea nu a fost ideală pentru mine, înainte de Roland Garros. Nu m-am aflat în circuit pentru o lună și jumătate, nu prea m-am antrenat din cauza acelei fracturi de stres, la coastă, apoi am avut problema la picior, ceva care se află întotdeauna acolo, la Roma a fost foarte greu. Nu știu ce să spun, a fost minunat. Doctorul meu mi-a fost alături aici, am jucat având o injecție în nerv, de aceea am fost capabil să joc”, a declarat Nadal pentru Eurosport, după victoria de la Paris. Întrebat câte injecții a avut în timpul turneului, răspunsul a fost ferm: ”Mai bine nu știi!”

"Wimbledon nu e un turneu pe care să vreau să îl ratez. Nimeni nu vrea să rateze Wimbledonul. Iubesc acest turneu, am obținut multe performanțe acolo, e o competiție care se bucură de tot respectul meu.

Sunt gata să fiu prezent la Wimbledon, dar dacă mă întrebați dacă voi putea să și câștig, nu vă pot da un răspuns clar. Vreau să mă impun, dar hai să vedem cum va funcționa tratamentul", a spus Nadal, în conferința de presă de după finala de la Roland Garros, în legătură cu participarea sa la Wimbledon (27 iunie-10 iulie), competiție la care două trofee (2008 și 2010).

Ce este sindromul Muller-Weiss

Sindromul Muller-Weiss (MWD) este o boală degenerativă și reprezintă o displazie a scafoidului, o deformare a unuia dintre oasele situate în partea centrală a piciorului, potrivit NCBI.

Frecvent bilaterală și afectând femeile cu vârste între 40 și 60 de ani, patogeneza MWD rămâne neclară: în mod tradițional, a fost considerată o osteonecroză spontană a navicularului.

Prezentarea tipică a MWD este o lungă perioadă de disconfort subtil urmată de o durere în picioare prelungită, atraumatică, invalidantă.

În prezent, nu există un standard în privința tratamentului pacienților cu MWD. Cei mai mulți susțin o terapie conservatoare inițială.

Tratamentul operator trebuie luat în considerare în cazul eșecului terapiilor conservatoare mai mult de 6 luni. Indicația pentru intervenția chirurgicală este mai degrabă severitatea simptomelor decât severitatea deformărilor.

Opțiunile de tratament operator includ decompresia centrală, fixarea internă a navicularului tarsal, tripla fuziune deschisă sau artroscopică, artrodeza talo-naviculară sau talo-naviculară-cuneiformă și excizia naviculară cu reconstrucția coloanei mediale.

Vezi și: Ce este boala Muller-Weiss de care suferă Rafael Nadal. Este rară și incurabilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel