Rafila, anunț ÎNFIORĂTOR: În 10 zile, România va fi ca Lombardia! Sistemul sanitar, la un pas de colaps

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecția COVID
Infecția COVID

Numărul de cazuri va crește în continuare, iar România va ajunge la 7.000 de cazuri pe zi, a spus prof dr Alexandru Rafila. 

România va ajunge în zece zile ca Lombardia, cu aproape 7,000 de cazuri pe zi. Este previziunea sumbră făcută de Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății. 

„Mi-e greu să spun acum, dar evident că o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față e foarte posibil. Deci 7.000 de cazuri pe zi. Sigur, nu poți spune cu exactitate dintr-un număr total de cazuri câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Există și această piramidă a vârstelor, în sensul că dacă majoritatea celor care se îmbolnăvesc sunt tineri, nu au complicații, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se îmbolnăvește. Dar eu nu mă uit doar la ce se întâmplă în România, ci și la ce se întâmplă în  Europa. Creșterea și în Europa e foarte rapidă”, a explicat Alexandru Rafila. 

El spune că doar intrarea în caratină ar putea stabiliza situația epidemiologică, însă recunoaște că este o decizie dificil de luat pentru că va afecta viața socială și economică a țării. 

„Este o solicitare pe care eu o înțeleg dintr-un anumit punct de vedere. E o îngrijorare profesională, și eu sunt foarte îngrijorat că avem această creștere a numărului de cazuri. Probabil că dumnealor văd ca singură posibilitate de a stopa această creștere a cazurilor internate în Terapie Intensivă ca o oprire a activităților. Ea are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară.  În general, chiar și țările care au avut probleme foarte serioase, gândiți-vă la Italia, Spania și Franța într-o anumită măsură, au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei doar prin măsuri de închidere”, a declarat Alexandru Rafila la B1TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel