Rafila lămurește controversa de la OMS legată de asimptomatici: transmit sau nu boala

Adisa Codruț |
Data publicării:
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical

După ce trei oficiali ai OMS au avut păreri diferite despre posibilitatea ca pacienții infectați cu coronavirus dar asimptomatici să transmită boala, prof dr Alexandru Rafila explică ce se întâmplă. 

Declarațiile dr. Van Kerkhove de la OMS, privind răspândirea bolii în rândul asimptomaticilor, de la care a pornit controversa le puteți citi AICI

Întrebat de ce reprezentanții OMS au ajuns să spună, de la o lună la alta, ba că asimptomaticii transmit COVID-19, ba că nu transmit boala, prof dr Alexandru Rafila a venit cu o explicație.

„Am discutat cu reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății la București, venind spre dumneavoastră, exact acest lucru, despre acest subiect. Mesajul OMS a fost transmis de către trei persoane. De această doamnă (dr. Maria Van Kerkhove, n.r.), de directorul pentru situații de urgență, cel care a făcut referința la Suedia, și bineînțeles de directorul general. Cred că este o problemă...”, a explicat dr. Rafila, care este președintele Societății Române de Microbiologie.

Care este elementul cel mai important care trebuie reținut din această controversă, aflați pe DC News.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel