Rafila: Sunt două categorii de asimptomatici COVID-19. Cine va pleca mai repede acasă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical

Prof dr Alexandru Rafila spune că autoritățile române așteaptă un document de la OMS ca să decidă cum pot fi externați asimptomaticii. 

Prof dr Alexandru Rafila a arătat că există două tipuri de pacienți asimptomatici: cei care sunt diagnosticați întâmplător și cei care au fost bolnavi, s-au vindecat, dar rămân pozitivi o perioadă chiar îndelungată de timp.

„Trebuie să lămurim oamenii. Noi avem două categorii de persoane care sunt asimptomatice. Cei care sunt diagnosticați întâmplător și atunci sunt internați și urmăriți până când au două teste negative. O a doua situație este reprezentată de persoanele care au avut forme ușoare sau medii de boală, se vindecă, devin asimptomatici fiind în spital și unii dintre ei rămân pozitivi chiar o perioadă îndelungată de timp, mult peste cele câteva zile la care ne-am aștepta în mod obișnuit să dispară virusul. (...) Aceste persoane, probabil în viitorul nu foarte îndepărtat, vor putea fi externate după un număr de zile în care ele sunt asimptomatice după boală. (...) Rămâne să vedem dacă vor fi trimise în izolare sau vor fi considerate sănătoase. Este o schimbare importantă, dar repet, nu ne hazardăm. (...) Așteptăm un document cu poziția OMS, la care se lucrează exact în aceste zile și cred că va fi disponibil până la sfârșitul acestei săptămâni, încât să putem să dăm o recomandare – Ministerul Sănătății decide cum este mai bine”, a spus prof dr Alexandru Rafila, conform Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel