RECORD de cazuri COVID în Marea Britanie: 189.846 de persoane infectate diagnosticate în ultimele 24 de ore

Dana Lascu |
Data publicării:
În Marea Britanie sunt deja sute de cazuri de infectare cu varianta Omicron de coronavirus. Foto: Pixabay
În Marea Britanie sunt deja sute de cazuri de infectare cu varianta Omicron de coronavirus. Foto: Pixabay

Marea Britanie încheie anul 2021 cu un record la numărul de cazuri de la începutul pandemiei COVID încoace: peste 189.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 

Într-un mesaj de sfârșit de an, premierul britanic Boris Johnson a salutat efortul „eroic” de vaccinare, adăugând că tuturor adulților din Anglia li s-a oferit acum posibilitatea de a face doza booster de vaccin COVD-19. Dar el a avertizat, în același mesaj, cu privire la „provocările” date de răspândirea variantei Omicron de coronavirus și la creșterea numărului de cazuri COVID internate în spital. 

Premierul i-a îndemnat pe cei care sărbătoresc în această seară să facă un test Covid și să „amintească de importanța aerisirii”.

Cazurile zilnice de Covid din Marea Britanie au atins, vineri, în ultima zi a anului 2021 un alt record de 189.846 de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, cu 203 decese raportate.

Iar internările în spital au ajuns la 1.915 cazuri, conform celor mai recente cifre disponibile citate de BBC, care sunt din 27 decembrie, în creștere față de 1.506 în ziua precedentă.

Joi autoritățile britanice anunțaseră 189.213 de cazuri de Covid confirmate la teste de laborator. 

Sărbătorile de Revelion sunt programate să fie reduse în mare parte a țării, deoarece varianta mai contagioasă a Omicron crește cazurile.

Peste tot în Marea Britanie evenimentele de A,ul Nou au fost anulate, inclusiv petrecerea tradițională din Trafalgar Square din Londra și Revelionul de la Hogmanay, din Edinburgh, faimoase pe întreg mapamondul.

Premierul Johnson a rezistat cererii autorităților sanitare britanice de a impune noi restricții în Anglia înainte de Crăciun, dar în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord sunt acum în vigoare reguli mai stricte pentru pub-uri, baruri și restaurante și există restricții cu privire la numărul de persoane care se pot întâlni. 

Departamentul britanic de Sănătate și Asistență Socială a declarat că a îndeplinit obiectivul stabilit de prim-ministru la începutul acestei luni, acela ca tuturor adulților eligibili din Anglia să li se ofere un booster Covid până la 31 decembrie. Ținta fusese prezentată ca răspuns la răspândirea variantei Omicron de coronavirus.

Mai mult de 90% din populația Regatului Unit cu vârsta de 12 ani și peste a făcut o primă doză de vaccin, au adăugat reprezentanții Departamentului. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au spus, de asemenea, că au atins ținta de rapel.

Reamintim că un studi realizat Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie sugerează că persoanele care se infectează cu noua variantă Covid Omicron au cu 50% până la 70% mai puține șanse de a avea nevoie de îngrijiri spitalicești, comparativ cu variantele anterioare.

În Marea Britanie se crede deja că varianta Omicron este dominantă, în doar două luni ea luând locul variantei Delta. De altfel, Marea Britanie a înregistrat în ultimele zile recorduri înfiorătoare, chiar peste 170.000 de cazuri noi pe zi. 

Analiza a fost publicată de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie care a lucrat alături de unitatea de biostatistică MRC a Universității Cambridge pentru a analiza 528.176 de cazuri Omicron și 573.012 cazuri Delta.

Datele, publicate de Agenția pentru siguranță sanitară din Regatul Unit (UKHSA), mai arată și că vaccinurile pot funcționa bine împotriva variantei Omicron, cu o a treia doză de vaccin asociată cu un risc redus cu 81% de spitalizare, comparativ cu indivizii nevaccinați cu doza booster.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel