Record de donatori de sânge la Focșani, mobilizare

Dana Lascu |
Data publicării:

Record de donatori de sânge la Focșani. În ultimele două săptămâni s-a înregistrat un număr record de donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea, similar celui de după tragedia de la Colectiv, au precizat reprezentanţii CTS Vrancea.

Ca urmare a mobilizării instituţiilor din judeţ, în ultimele două săptămâni s-a înregistrat un număr record de donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea, similar celui de după tragedia de la Colectiv, au precizat reprezentanţii CTS Vrancea.

66 de donatori zilnic, un număr record pentru Vrancea

„În ultimele săptămâni, s-au mobilizat foarte multe instituţii din judeţ pentru a veni să doneze sânge, astfel că am reuşit să avem chiar şi 66 de donatori zilnic, un număr record pe care nu l-am mai avut de la Colectiv încoace. Astăzi (miercuri - n.r.) am avut 45 de donatori, faţă de o medie zilnică de 20 de donatori", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CTS Vrancea, Georgiana Crăciun.

Miercuri, pe la CTS au trecut şi 20 de funcţionari publici din cadrul Penitenciarului Focşani, care vor dărui produsele alimentare achiziţionate cu bonurile valorice primite în urma donării de sânge unui centru de zi pentru copii.

„Am văzut multă mobilizare zilele acestea şi ne bucură faptul că există deschidere şi implicare voluntară din partea oamenilor. Încercăm să păstrăm ciclicitatea donării, în sensul în care oameni care au venit să doneze zilele acestea să revină peste trei luni în cazul femeilor şi peste două luni în cazul bărbaţilor", a spus Georgiana Crăciun.

Cine poate dona

Pot dona sânge persoanele sănătoase, vârsta între 18 şi 60 de ani, greutatea cuprinsă între 50 şi 100 kg (femeile), 60 şi 110 kg (bărbaţii), care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie, nu au avut intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni etc.

CTS Vrancea asigură necesarul de sânge pentru spitalele din judeţul Vrancea, dar trimite sânge şi în alte unităţi medicale din ţară, la solicitarea acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel