Redeschiderea școlilor. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Educației - VIDEO

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Autoritățile au făcut miercuri, 3 februarie, declarații de ultimă oră privind redeschiderea școlilor.

Ministerul Educației Sorin Câmpeanu a anunțat miercuri după-amiaza, 3 februarie, că se vor redeschide școlile după trei scenarii. 2,4 milioane dintre cei 3 milioane de elevi din țară vor merge la cursuri, se arată în Hotărârea nr 5 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind propunerea reluării activităților ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în școli.

”La primul articol al hotărârii sunt definite cele trei scenarii. Articolul 1, alineatul 1 prevede - rata de infectare luată pe 14 zile mai mică sau egală cu 1 la mie vor fi deschise cu prezență fizică școlile după cum urmează: antepreșcolari - creșe, preșcolari - grădiniță; elevi învățământ primar inclusiv clasa 0, învățământ gimnazial, învățământ liceal. Deci, practic tot la rată de infectare mai mică sau egală cu 1.

Următorul scenariu: rată de infectare între 1 și 3 la mie, mai mică sau egală cu 3 la mie, vor merge cu prezență fizică antepreșcolari în creșă, preșcolari în grădiniță, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, în școală. Vor merge și elevii din clasele terminale, a 8-a, a 12-a și a 13-a. 

Al treilea scenariu - rată de infectare peste 3 la mie, dar mai mică de 6 la mie, vor merge doar antepreșcolarii în creșă, preșcolarii în grădiniță și elevii învățământului primar inclusiv clasa pregătitoare.

La următorul alineat se prevede că se recomandă prezența fizică a elevilor cuprinși în învățământul tehnologic, profesional, profesional dual și postliceal pentru activitatea de stagiu practic. Stagiile practice se pot derula cu prezență fizică. Toate acestea cu respectarea condițiilor impuse de organizatorii de practică și cu respectarea condițiilor impuse de ordinul ministrul Educației și Sănătății. S-a luat în considerare faptul că pentru această  categorie de elevi stagiile practice nu pot fi derulate eficient în online.   

Universitățile, și civile și militare, au autonomie și decizia va fi luată de către conducerile acestor universități”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel