Reinfectare cu COVID-19: au apărut primele cazuri

Adisa Codruț / 25 aug 2020 / 13:17
Coronavirus
Coronavirus

Primele cazuri de reinfectare cu COVID-19 au apărut, potrivit specialiștilor. Unul a fost raportat în Hong Kong săptămâna trecută, iar altele două în Olanda și Belgia.

Un pacient din Olanda și unul din Belgia s-au reinfectat cu noul coronavirus. Informaţia a venit la scurt timp după un bărbat din Hong Kong a fost reinfectat, potrivit unui raport al cercetătorilor, arată surse citate de agerpres.ro. Bărbatul a fost reinfectat la patru luni și jumătate după ce a fost declarat vindecat de COVID-19.
Experta în virusologie, Marion Koopmans, a spus că pacientul olandez este o persoană în vârstă şi cu un sistem imunitar slăbit.
Potrivit declaraţiilor sale, sunt cunoscute cazurile unor pacienți care sunt bolnavi vreme îndelungată, iar boala are o nouă intensificare, însă cazurile de reinfectare, după ce pacientul a fost declarat vindecat, așa cum sunt cele trei cazuri, din Hong Kong, Olanda și Belgia, necesită testări genetice ale virusului atât în prima fază a infecţiei, cât şi în cea de-a doua, pentru ca medicii să poată vedea dacă între cele două tulpini virale există uşoare diferenţe.
Marion Koopmans, consilier al guvernului olandez, a spus că specialiştii se aşteptau deja la astfel de cazuri de reinfectare.
„Faptul că a apărut un caz de reinfectare nu mă sperie. Trebuie să vedem dacă acest lucru se întâmplă des”, a explicat specialista olandeză.
Pacientul belgian a prezentat simptome uşoare, a raportat postul de televiziune NOS, citându-l pe medicul virusolog Marc Van Ranst. „Însă acest caz nu este o veste bună”, a precizat specialistul belgian.
Potrivit declaraţiilor sale, anticorpii dezvoltaţi de pacientul belgian în timpul primei sale expuneri la noul coronavirus nu au fost suficienţi pentru a preveni o a doua infectare a organismului său, cauzată de o variantă uşor diferită a virusului.
Acelaşi specialist a precizat că deocamdată nu este foarte clar dacă astfel de cazuri sunt rare sau dacă există „mulţi alţi oameni care trec printr-o reinfectare după şase sau şapte luni”. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy