Remdesivir are efect „clar, pozitiv”, susține un epidemiolog american

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Remdesivir are efect „clar, pozitiv”, susține un epidemiolog american. El crede că studiul chinezilor care arată contrariul „nu este adecvat”.

Medicamentul experimental antiviral remdesivir a dovedit un efect „clar” în tratamentul noului coronavirus în cadrul unui studiu clinic, a anunţat miercuri dr. Anthony Fauci, epidemiolog şi consilier al preşedintelui Donald Trump, relatează surse citate de agepres.ro. „Datele arată că remdesivir are un efect clar, semnificativ şi pozitiv asupra reducerii timpului de vindecare” la bolnavii de coronavirus, a dat el asigurări de la Casa Albă.

Acest lucru dovedeşte că „un medicament poate contracara virusul”, a apreciat expertul celulei de criză privind noul coronavirus.

Studiul clinic a fost realizat în parteneriat cu Institutele americane de sănătate (NIH) şi laboratorul american Gilead.

Un studiu realizat în China şi publicat miercuri, potrivit căruia medicamentul remdesivir de la Gilead nu are niciun beneficiu clinic semnificativ împotriva COVID-19, nu este „un studiu adecvat”, a apreciat de asemenea dr. Fauci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel