Reputat medic epidemiolog AVERTIZEAZĂ: Următorul val de COVID va fi ca un uragan de categoria 5!

Irina Radu |
Data actualizării: | Data publicării:
FOTO pixabay
FOTO pixabay

Expertul în boli infecțioase Michael Osterholm spune că următorul val de COVID va fi ca un uragan de categoria 5!

Medicul epidemiolog Michael Osterholm a devenit extrem de cunoscut după ce a prezis pandemia de coronavirus în 2017, în cartea sa - The most lethal threat. Expertul a avertizat că un nou virus se va răspândi şi va cauza o pandemie similară celei din 1918, care a cauzat între 50-100 de milioane de decese la nivel global.

Michael Osterholm, profesor regent şi director al Centrului pentru Cercetări şi Politici pentru Boli Infecţioase de la Universitatea din Minnesota, susține acum că infectările cu COVID-19 vor creşte semnificativ în săptămânile următoare, în ciuda vaccinărilor.

"Sunt disperat şi îngrijorat, întrucât în următoarele 6-12 săptămâni vom asista la o situaţie pandemică pe care n-am mai văzut-o până în prezent. Trebuie să-i facem pe oameni să realizeze ce se va întâmpla. Vom vedea o creştere semnificativă a cazurilor. Întrebarea e despre câte cazuri vom vorbi.", a declarat Michael Osterholm, scrie Rolling Stone

"Sunt din ce în ce mai convins de ceea ce urmează. Cred că acum vedem în esență pauza de dinainte de furtună. Imaginați-vă că stăm cu toții pe această frumoasă plajă de nisip din Golf. Cer albastru, temperatură de 30 de grade, adiere ușoară, niciun nor pe cer. Și încercăm să le spunem oamenilor „Pregătiți-vă să fugiți”. Toată lumea va întreba „De ce? Nu are niciun sens”. Dar noi poate vedem uraganul de categoria 5, la 400 de km sud de plajă îndreptându-se direct spre ei. Și asta reprezintă aceste variante chiar acum.", a mai spus medicul epidemiolog, citat de doctorulzilei.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel