La zi, în medicină. Dispozitivul de reparare a valvelor cardiace obține aprobarea FDA. Un medicament antiinflamator are rezultate promițătoare

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Stiri sanatate - Foto: Freepik @EyeEm
Stiri sanatate - Foto: Freepik @EyeEm

Ce se întâmplă azi, 3 aprilie, în lumea medicală din lume. Noi terapii și medicamente au rezultate promițătoare pentru sănătate și obțin aprobarea FDA.

Acțiunile asigurătorilor de sănătate din SUA au scăzut sub așteptări

Acțiunile asigurătorilor de sănătate din SUA au scăzut marți între 6% și 12%, după ce ratele finale din 2025 pentru plățile Medicare Advantage (MA) stabilite de guvern au implicat o reducere și au declanșat îngrijorări legate de o reducere a marjelor. Ratele, care au indicat o scădere cu 0,2% a plăților medii, sunt neschimbate față de cele propuse în ianuarie, în ciuda presiunilor companiilor și grupurilor din industrie pentru a încorpora o creștere bruscă a cererii de îngrijiri medicale la sfârșitul anului.

Distrugerea spitalului Shifa din Gaza sfâșie inima sistemului de sănătate, afirmă OMS

Distrugerea de către Israel a celui mai mare spital din Gaza, în urma unui raid din ultimele două săptămâni, a sfâșiat inima sistemului de sănătate din enclavă, a declarat marți Organizația Mondială a Sănătății. Forțele israeliene au părăsit luni spitalul Al Shifa din orașul Gaza după operațiunea de două săptămâni a forțelor speciale, care au reținut sute de presupuși militanți palestinieni și au lăsat un pustiu de clădiri distruse. Israelul a declarat că a ucis sute de luptători Hamas care se stabiliseră acolo; Hamas și personalul medical neagă prezența luptătorilor, potrivit Reuters.

SUA face următorul pas în negocierile cu companiile farmaceutice privind prețul medicamentelor din cadrul Medicare

Administrația Biden a declarat marți că a răspuns la ofertele producătorilor a 10 medicamente cu costuri ridicate selectate pentru primele negocieri de prețuri din istoria programului Medicare din SUA, dar nu a oferit detalii. O parte din Legea privind reducerea inflației din 2022 permite Medicare să negocieze prețurile pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă care au fost deosebit de scumpe pentru programul federal de sănătate care acoperă milioane de americani cu vârsta de 65 de ani și peste, precum și persoanele cu handicap.

Unele doze de Mounjaro de la Lilly sunt în aprovizionare strânsă până în aprilie, spune FDA din SUA

Patru doze de Mounjaro, medicamentul pentru diabet al companiei Eli Lilly, ar urma să rămână în aprovizionare restrânsă până în 2024 din cauza cererii în creștere, se arată pe site-ul web al Administrației americane pentru Alimente și Medicamente. Autoritatea de reglementare a menționat disponibilitatea limitată a dozelor de 7,5, 10, 12,5 și 15 miligrame până în aprilie, în timp ce dozele mai mici au fost listate ca fiind "disponibile". FDA a declarat anterior că trei doze vor avea o disponibilitate limitată până la începutul lunii martie.

Mexicul ia "măsuri preventive" după ce a fost descoperită gripă aviară la bovinele de lapte din SUA

Ministerul mexican al Agriculturii a declarat marți că ia măsuri preventive pentru a crește supravegherea și a întări inspecțiile la importurile de animale din SUA, după ce a fost descoperită gripa aviară la bovinele de lapte din această țară. Gripa aviară, cunoscută sub numele de gripă aviară, a fost detectată până în prezent în efectivele de vaci de lapte din cinci state americane, potrivit Departamentului american al Agriculturii (USDA).

Medicamentul antiinflamator al Roivant se arată promițător într-un studiu aflat la jumătatea stadiului de dezvoltare

Medicamentul experimental al Roivant Sciences pentru tratarea uveitei neinfecțioase a ajutat la reducerea simptomelor bolii inflamatorii a ochilor într-un studiu aflat în stadiu intermediar, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor firmei de biotehnologie cu aproape 8% marți. Cel puțin trei analiști au declarat că datele au depășit așteptările lor și au arătat că medicamentul ar putea fi mai benefic pentru pacienți decât Humira de la Abbvie, care este singura terapie țintită aprobată pentru această afecțiune.

Dispozitivul de reparare a valvelor cardiace al Abbott obține aprobarea FDA din SUA

Abbott Laboratories a declarat marți că FDA din SUA a aprobat dispozitivul său de reparare a valvelor cardiace pentru pacienții cu o boală cardiacă potențial fatală, la doar câteva luni după ce rivalul Edwards Lifesciences a primit acordul autorității de reglementare pentru dispozitivul său. Dispozitivul Abbott, TriClip, are ca scop tratarea regurgitării tricuspide (TR), care apare atunci când valva care separă camera inferioară dreaptă a inimii de cea superioară nu se închide corect, ceea ce face ca sângele să curgă înapoi.

FDA din SUA aprobă medicamentul Vanda pentru tratamentul tulburărilor bipolare

FDA din SUA a aprobat medicamentul Vanda Pharmaceuticals pentru tratarea episoadelor maniacale și mixte asociate cu un tip de tulburare bipolară, a anunțat marți compania, marcând a doua aprobare pentru acest tratament. Acțiunile companiei cu sediul în Washington, D.C., au urcat cu 16% după clopoțel.

Un proces cere interzicerea țigărilor mentolate în urma întârzierilor Casei Albe

Guvernul american a fost dat în judecată marți de grupuri anti-fumat care doresc interzicerea țigărilor mentolate și acuză administrația Biden că a întârziat acest lucru. Prezent în mod natural în mentă și în plante similare, mentolul este folosit în mod disproporționat de fumătorii de culoare, în parte din cauza eforturilor de marketing ale companiilor de tutun și, de asemenea, atrage fumătorii mai tineri.

Ce au în comun Lady Gaga, Barack Obama, Bill Gates, Paul McCartney și Justin Bieber cu Jimi Hendrix, Judy Garland și David Bowie?

Cu toții sunt stângaci, o trăsătură împărtășită de aproximativ 10% dintre oameni. Dar de ce unii oameni sunt stângaci, în timp ce majoritatea sunt dreptaci? Acesta este un domeniu de cercetare activă, iar un nou studiu face lumină asupra unei componente genetice a stângăciei la unele persoane. Cercetătorii au identificat variante rare ale unei gene implicate în controlul formei celulelor și au constatat că acestea sunt de 2,7 ori mai frecvente la stângaci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel