Revoltător: bolnavi psihic, hrăniți cu resturi de mâncare

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Mâncarea bolnavilor    Foto: digi24.ro
Mâncarea bolnavilor Foto: digi24.ro

Bolnavii unui centru de recuperare neuropsihiatrică din Călărași primesc mâncare precum resturile ce se dau porcilor. Pâine înmuiată în apă, margarină aruncată peste bucățile de pâine și salam. 

Imagini revoltătoare cu mâncarea bolnavilor de la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Plătăreşti din judeţul Călăraşi au fost făcute publice și s-au viralizat imediat pe internet. Un jurnalist a filmat imaginile și le-a postat pe internet. În imagini se vede că hrana bolnavilor este pâine înmuiată cu apă, salam și margarină, totul amestecat precum resturile care ajung la porci. Potrivit dialogului înregistrat, se pare că hrana este asigurată de o firmă de catering din Sighetu Marmației, județul Maramureș, scrie digi24.ro.

Aici puteți vedea imaginile postate pe facebook de jurnalist.

 

Conform aceleiași surse, acesta a fost dialogul purtat de jurnalistul Marin Badea cu personalul de la bucătărie: 

- Ce e porcăria asta doamna, de unde e porcăria asta? Ce e asta?  Nu, serios, de unde e porcăria asta?

- Păi, așa le-am primit!  Așa le-am primit! Domn' director zice că nu aveți voie!

- Să fie sănătătoși, să cheme poliția! De unde sunt porcăriile astea? Asta le dați să mănânce, de la firma de catering de la Maramureș?  Doamnă, de la firma de la Maramureș?

- Noi nu știm de unde vin ele. Nu avem nicio vină, ce primim, aia dăm! Uitați, margarină, câte o eugenie la fiecare, uitați, porția de salam. Aici avem pentru cei care se îneacă, le dumicăm, le tăiem!

- Da, doamnă, știu procedura!


Aceeași sursă prezintă reacția Consiliului Județean Călărași, care arată că în boluri erau, de fapt, resturi de mâncare și că imaginile prezentate sunt o minciună, dar s-a menționat că unii bolnavi au nevoie ca mâncarea să fie pasată, deoarece au probleme de înghițire. De asemenea, s-a precizat că firma de catering este din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel