REVOLUȚIONAR: În 2022 ar putea fi aprobat primul vaccin ARNm pentru CANCER! Va vindeca pacienții! Are aceeași tehnologie ca vaccinurile COVID

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Campanie vaccinare
Campanie vaccinare

Anul viitor ar putea aprobat primul vaccin bazat pe tehnologia ARNm pentru cancer. Este tehnologie cu care au fost create și vaccinurile COVID-19. 

De zeci de ani, cercetătorii speră să dezvolte în sfârșit un vaccin împotriva cancerului, altul decât cel HPV. Prof. Thomas Seufferlein (58 de ani), președintele Societății Germane de Cancer, a declarat, pentru BILD: „Primul vaccin împotriva cancerului ar putea fi aprobat în 2022!”

Publicația germană notează că este vorba despre vaccinuri terapeutice pentru combaterea unor tumori deja existente. Prin tehnologia ARN mesager pot fi dezvoltate vaccinuri personalizate, care să atace exact și direct tumora unui pacient și celulele cancerigene care o formează și a le combate cu succes. Tehnologia ARN mesager (sau ARNm) nu este nouă. 

Tehnologia ultra modernă e controversată doar pentru necunoscători și o parte a publicului din întreaga lume, care, confruntat cu pandemia COVID-19, nu auzise de ea dinainte, la care s-au adăugat fake news-urile promovate pe social media, a făcut ca unii să ezite în fața vaccinurilor COVID-19, deși până acum au fost făcute peste 8,8 de milioane de doze în întreaga lume, conform Our World in Data. 

Cercetătorii din întreaga lume au pariat pe tehnologia ARN mesager timp de decenii iar acum aceste pariuri dau roade și nu doar în combaterea coronavirusului.

Firma germană Biontech, care împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer a produs vaccinul Covid-19, testează într-o fază avansată (studiu de fază a II.) vaccinuri împotriva cancerului de piele și cel al intestinului gros. 

Firma americană Moderna, producătoare și ea a unui vaccin împotriva virusului SARS –CoV-2, lucrează separat la patru asemenea noi vaccinuri, bazate pe ARNm, notează publicația germană citată de B1TV.

Aceste vaccinuri, care odată apărute nu vor preveni cancerul ci îl vor trata, constituie o adevărată revoluție pentru un tratament adecvat, croit pe specificitatea diferitelor tipuri de tumori. În nici un alt domeniu medical știința nu a progresat atât de convingător ca și în studiul cancerului, a declarat prof. Seufferlein, adăugând:

„Datele studiilor asupra vaccinurilor ARN mesager împotriva cancerului de piele pigmentat în negru sunt cu adevărat impresionante. La atare situație, o admitere pe piață ar putea avea loc deja anul viitor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel