Ridurile din jurul ochilor pot fi reduse cu o mască minune. Rezultatul, vizibil după două zile

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ridurile din jurul ochilor pot fi reduse cu o mască minune.  Focus Key - Foto: Freepick @ artursafronovvvv
Ridurile din jurul ochilor pot fi reduse cu o mască minune. Focus Key - Foto: Freepick @ artursafronovvvv

Ridurile din jurul ochilor pot fi reduse cu o mască eficientă, care va elimina și cearcănele. Aplicați masca o dată la două zile, iar efectul va fi vizibil.

Ridurile din jurul ochilor pot fi reduse cu unt moale și pătrunjel tocat mărunt. Pentru a face masca, trebuie să amestecați o lingură de unt moale cu o lingură de pătrunjel tocat mărunt.

Cele două ingrediente se amestecă bine.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău se va transforma

Există două moduri de aplicare ale acestei măști. Fie înmuiați un tampon de bumbac în mască și aplicați-l pe ochi, fie întindeți un strat gros de masca în jurul ochilor.

Lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți. Aplicați această masca de unt și pătrunjel, în mod regulat, pentru ca efectul să fie stabil, scrie Unian.

Beneficiile pătrunjelului

 

Ridurile din jurul ochilor se pot atenua cu ajutorul pătrunjelului. Una dintre cele mai cunoscute plante aromatice cu proprietăți medicinale este pătrunjelul. Planta este folosită în rețete culinare, pentru a da un plus de savoare. Datorită conținutului de vitamine și minerale, această planta are efecte benefice asupra sănătății. Pătrunjelul ameliorează simptomele cauzate de anumite afecțiuni. 

Înrudit cu coriandrul, anasonul, mărarul, chimenul, leușteanul, păstârnacul, țelina, pătrunjelul face parte din familia Apiaceae. Fiind cultivat de mai mult de 2000 de ani, pătrunjelul a fost inițial folosit pentru proprietățile sale medicinale, iar mai apoi a fost introdus în bucătărie. Este crescut pentru rădăcina sa albă, sub forma conică, dar și pentru frunzele aromate.

Părul, mai sensibil toamna. De ce pierdem mai multe fire la schimbarea anotimpului

Există peste 30 de specii de pătrunjel, cel mai des cultivate fiind cele cu frunza creață, plată sau dreaptă. Planta se găsește în magazine pe tot parcursul anului, însă poate fi crescută și în gradina sau ghiveci. 

Planta conține zeci de vitamine și minerale importante, mai ales pentru ridurile din jurul ochilor

 

Ridurile din jurul ochilor se pot atenua cu o mască, făcută din pătrunjel. Toate părțile pătrunjelului pot fi exploatate în scop culinar, medicinal și cosmetic. Planta  plantă este bogată în vitaminele A, C și K, conține minerale importante pentru piele, precum calciu, potasiu, zinc, mangan și cupru.

Băile cu lapte, secretul antic al Cleopatrei. Care sunt beneficiile și de ce e bine să încerci

Pătrunjelul este o sursă bună de antioxidanți valoroși, precum carotenoide și flavonoide). Pătrunjelul are proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene și anti-îmbătrânire. Reduce aspectul ridurilor și a liniilor de expresie. Stimulează producția de colagen și repararea celulelor afectate ale pielii. Pătrunjelul ajută pielea să arate mai tânără și mai suplă.

Beneficiile untului cremos și proaspăt

 

Ridurile din jurul ochilor pot fi reduse cu o mască din unt. Untul este cel mai ușor absorbabila sursa de vitamina A, care sprijină tiroida si glandele suprarenale, si, la rândul lor, sistemul cardiovascular. Este bogat in antioxidanți, inclusiv vitaminele A si E, precum si seleniu. Untul este o sursa buna de colesterol „bun”, care acționează ca antioxidant. 

Mai mult, untul conține acid linoleic conjugat, care protejează împotriva cancerului. Este este o sursă de iod, necesar pentru o buna funcționare a tiroidei. De asemenea, ajută la sănătatea gastrointestinală.  Nu în ultimul rând, untul este o sursa buna de vitamina K2, care previne apariția cariilor dentare, ajutând la construirea unui sistem osos puternic.

Uleiurile care ajută la refacerea tenului post acneic. Marinescu: Vindecătorul naturii, cu rezultate extrem de potente

 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit despre produsele care ne ajută pentru refacerea tenului după acnee.

Tenul acneic trece printr-un amplu proces de refacere, astfel că după vindecarea ce se face prin intermediul colagenezei, dar și a peelingurilor, însă lucrurile nu se încheie aici, fiind nevoie în continuare de o atenție deosebită asupra aspectului acestuia.

”E important să nu renunțăm la retinoizi! Ei vor fi esențiali și în perioada în care avem coșuri, dar și în perioada în care am rămas fără ele și dorim să refacem epiderma. Retinoizii trebuie folosiți și e foarte bine să îi folosim tare mult timp pentru că ei or să ne ajute și pe refacerea  epidermei, și pe porii dilatați, și pe punctele negre, și pe riduri, dacă ajungem acolo.

Important este să folosim creme de protecție solară, un punct sensibil, pentru că nu toată lumea le folosește, dar cicatricile pot să se hiperpigmenteze foarte tare și atunci este esențial să folosim protecție solară. 

De asemenea, scrub-uri și peeling-uri. Scrub-urile care sunt mecanice, fac exfoliere mecanică. Eu am rezultate foarte bune cu peeling-ul pentru acasă. Sunt două variante: cea pentru tenuri delicate și cea pentru tenuri mixte și grase.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel