Ritualul calmant pentru picioare. Înmoaie-le în apă cu bicarbonat și lămâie, iar în 20 de minute vei simți diferența

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ritualul calmant pentru picioare - FOTO: Freepik@Rainbow Stock
ritualul calmant pentru picioare - FOTO: Freepik@Rainbow Stock

Ritualul calmant pentru picioare îți va oferi o stare generală de bine. În 20 de minute te vei simți alt om.

Ritualul calmant pentru picioare își va oferi o stare de bine și relaxare. Detoxifierea picioarelor se prezintă sub mai multe forme, cum ar fi înmuiere, măști și exfolieri. 

Oamenii susțin că este posibil să detoxifiezi picioarele folosind o serie de tehnici, inclusiv băi ionice pentru picioare, înmuiere pentru picioare și exfoliante.

Susținătorii acestei metode susțin că o detoxifiere a picioarelor poate aduce beneficii unei persoane și prin:echilibrarea pH-ului organismului și anume:

- reducerea umflăturilor

- îmbunătățirea stării de spirit

- ameliorarea stresului

- creșterea imunității la boli

- facilitarea pierderii în greutate

- îmbunătățirea sănătății inimii

- distrugerea microorganismelor dăunătoare, potrivit Medical News Today.

Vezi și: Ce cantitate de fibre trebuie să consumi pe zi, în funcție de vârstă. Care sunt semnele unui consum ridicat de fibre

Rețete de detoxifiere a picioarelor

Rețetele populare pentru înmuiere de detoxifiere, exfoliante și măști includ:

1. Înmuiere pentru picioare cu sare de Epsom

Pentru a face această baie de picioare, adăugați 1 cană de săruri Epsom într-o baie de picioare care conține apă caldă. Înmuiați picioarele timp de 20-30 de minute. Evitați să folosiți sărurile Epsom dacă există răni deschise pe piele.

2. Înmuierea cu oțet de cidru de mere

Unii oameni beau oțet de cidru de mere pentru a încuraja detoxifierea. Pentru a face o baie de detoxifiere folosind oțet de cidru de mere, adăugați 1 ceașcă de oțet într-o cadă cu apă caldă și înmuiați picioarele timp de 20-30 de minute. Oțetul poate, de asemenea, să deodorizeze picioarele.

Vezi și: De ce să nu mai bei cafea din pahare de carton. Avertisment îngrijorător: Duc la cancer și alte efecte toxice

3. Înmuiere cu bicarbonat de sodiu și sare de mare

Dizolvați 1 cană de sare de mare și 1 cană de bicarbonat de sodiu într-o baie de picioare caldă. Înmoaie picioarele în ea timp de 30 de minute.

4. Înmuiere cu lămâie și bicarbonat de sodiu

Această baie de picioare cu lămâie și bicarbonat de sodiu te poate ajuta să îți detoxifici întregul corp. Dacă ți-ai petrecut ziua în picioare sau purtând pantofi incomozi, probabil că ai ajuns acasă într-o dispoziție proastă, obosit și cu dureri.

Picioarele noastre poartă povara greutății corpului nostru, așa că trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății lor, pentru a preveni venele varicoase, călcâiele crăpate, infecțiile fungice și pentru a ne ajuta mișcările.

Înmuierea picioarelor este o modalitate incredibilă de a distruge bacteriile și ciupercile, de a relaxa picioarele, de a atenua durerile și de a detoxifia sistemul. Iată o baie de picioare eficientă și liniștitoare pe care trebuie să o încercați:

Vezi și: O simplă lovitură la cap, factor declanșator pentru Alzheimer. Medic: Începe să ticăie. Trebuie să facem ceva rapid

Ingrediente:

- ¼ cană de bicarbonat de sodiu

- 8 căni de apă

- sucul de la o lămâie

Adăugați bicarbonat de sodiu în bazinul pentru picioare, acoperiți cu apă caldă, apoi stoarceți sucul de la o lămâie. Apoi, scufundați-vă picioarele în ea, timp de 20 de minute.

Apoi, scoateți picioarele din apă, uscați-le cu un prosop și, folosind o perie sau un burete exfoliant, exfoliați-le.

Bicarbonatul de sodiu este incredibil de versatil, dar când vine vorba de picioarele tale, poate fi un adevărat lucrător miraculos. Acesta controlează mirosul urât, distruge bacteriile și ciupercile, tratează pielea aspră și înmoaie pielea. Pe de altă parte, lămâia va acționa ca un astringent puternic, prevenind transpirația excesivă și îmbunătățind sănătatea pielii. De asemenea, va lăsa un minunat parfum proaspăt.

În plus, această baie de picioare va detoxifica întregul organism, deoarece va absorbi toate toxinele și deșeurile prin picioare și vă va curăța organismul, potrivit Morning Cleanse

Susținătorii susțin că o metodă de detoxifiere a picioarelor poate echilibra nivelul pH-ului din organism, poate îmbunătăți starea de spirit, poate ameliora stresul, poate trata umflăturile, poate stimula sistemul imunitar, poate distruge microorganismele dăunătoare, poate ajuta la pierderea în greutate și poate îmbunătăți sănătatea inimii.

Prin urmare, încercați această uimitoare baie de relaxare a picioarelor și realizați toate beneficiile sale pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel