România, în cel mai NOU STUDIU despre COVID. Ciuhodaru: Depresie, foame, mai e și partea cu divorțurile

Adisa Codruț / 16 noi 2020 / 08:56
Pericolul singurătății
Pericolul singurătății

Într-un interviu exclusiv pentru DCNEWS, medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre noul studiu privitor la modul în care pandemia de COVID -19 îi afectează pe români. COH-FIT (Collaborative Outcomes Study on Health and Functioning During Infectiona Times), cel mai mare studiu mondial privind efectele izolării din perioada pandemiei de coronavirus, a reliefat niște date preliminare îngrijorătoare. Printre acestea se numără înstrăinarea tinerilor și creșterea exponențială a timpului petrecut în fața calculatorului.

Iată ce spune conf Univ dr Tudor Ciuhodaru despre rezultatele noului studiu COH-FIT legat de efectele pandemiei COVID:

„Ați văzut chestia aceea cu stresul, cu înrăutățirea acestuia. Ideea de bază e foarte complexă, deci e tot pe bază de prevenție. În primul rând, trebuie văzut care sunt grupele de risc afectate, ce se întâmplă cu ele, iar lucrurile nu sunt deloc bune, din acest punct de vedere și eventual să vii cu metode suplimentare de a compensa aceste lucruri”.

Grav este că pandemia de COVID-19 agravează partea emoțională:

„După cum ați văzut, se constată înrăutățirea stării emoționale și a celei fizice. Ideea e să vii cu politici de sănătate, eu sunt și în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, cu Marco Solmi de la Universitatea din Padova, am o relație foarte bună cu el. Noi, Spitalul Clinic de Urgențe Nicolae Oblu, unde lucrez, este singurul spital din România care are și un departament de neuroștiințe”, a arătat conf univ dr Tudor Ciuhodaru. 

Cât de mult s-au agravat singurătatea, depresia, riscul suicidar și divorțurile, aflați pe DC NEWS.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy