România în scenariul 4! Tudor Ciuhodaru, mesaj. Sunt trei cauze principale, ce măsuri trebuie luate

Dana Lascu / 31 Martie 2020 / 07:06
Medicul Tudor Ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că România a intrat în Scenariul 4 și că acum trebuie controlate urgent cele trei cauze de răspândire ale noului coronavirus prin două măsuri esențiale.

Conf univ dr Tudor Ciuhodaru a transmis, după conferință susținută aseară de ministrul Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat, un mesaj în care spune că în actuala situație trebuie luate urgent două măsuri: 

„2.109 cazuri. 13 morți în seara aceasta la Suceava. Am intrat în scenariul 4 cu 285 de cadre medicale infectate. Avem deja spitale în carantină: Gerota (București), Suceava și Deva. Lista celor afectate e prea lungă pentru a o menționa acum aici.
Testarea tardivă și insuficientă și măsurile deficitare de protecție a personalului sunt cele 3 cauze ce duc acum la răspândirea virusului și în spitale.
Solicit (! din nou) lansarea urgentă a programului național de testare rapidă a celor din prima linie (începând cu personalul medical). E nevoie urgentă de acest plan B (o tot spun de 2 luni!!!)
Planul B –protecția personalului medical + testare extinsă (suspecți/expuși)- e noua strategie pentru a împiedica răspândirea virusului de către persoanele infectate (simptomatice sau nu).
Nu e suficient să le ceri oamenilor să rămână în case şi să opreşti mişcarea oamenilor. O spune chiar OMS ce solicită explicit ca autoritățile să atace acum (până nu e prea târziu) virusul.
Concret 2 măsuri clare și urgente: identificarea fiecărui caz suspect și să crească numărul de teste!", a scris medicul Tudor Ciuhodaru.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy