România în scenariul 4! Tudor Ciuhodaru, mesaj. Sunt trei cauze principale, ce măsuri trebuie luate

Dana Lascu |
Data publicării:
Medicul Tudor Ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că România a intrat în Scenariul 4 și că acum trebuie controlate urgent cele trei cauze de răspândire ale noului coronavirus prin două măsuri esențiale.

Conf univ dr Tudor Ciuhodaru a transmis, după conferință susținută aseară de ministrul Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat, un mesaj în care spune că în actuala situație trebuie luate urgent două măsuri: 

„2.109 cazuri. 13 morți în seara aceasta la Suceava. Am intrat în scenariul 4 cu 285 de cadre medicale infectate. Avem deja spitale în carantină: Gerota (București), Suceava și Deva. Lista celor afectate e prea lungă pentru a o menționa acum aici.
Testarea tardivă și insuficientă și măsurile deficitare de protecție a personalului sunt cele 3 cauze ce duc acum la răspândirea virusului și în spitale.
Solicit (! din nou) lansarea urgentă a programului național de testare rapidă a celor din prima linie (începând cu personalul medical). E nevoie urgentă de acest plan B (o tot spun de 2 luni!!!)
Planul B –protecția personalului medical + testare extinsă (suspecți/expuși)- e noua strategie pentru a împiedica răspândirea virusului de către persoanele infectate (simptomatice sau nu).
Nu e suficient să le ceri oamenilor să rămână în case şi să opreşti mişcarea oamenilor. O spune chiar OMS ce solicită explicit ca autoritățile să atace acum (până nu e prea târziu) virusul.
Concret 2 măsuri clare și urgente: identificarea fiecărui caz suspect și să crească numărul de teste!", a scris medicul Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel