România în topul mortalității COVID. Explicația unui manager de spital

Adisa Codruț |
Data publicării:
Foto: MAPN
Foto: MAPN

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a explicat de ce România se află printre statele unde s-au înregistrat multe decese din cauza infecției COVID.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, medicul Carmen Dorobăț, consideră că sunt mai multe motive din pricina căruia România se află printre statele unde mortalitatea din cauza infecției COVID este mare.

”Ca număr mare de infectări categoric este vorba de o ducere spre minimalizare a ceea ce înseamnă măsuri de protecție și vedem că există un curent în acest sens pe rețelele de socializare. Pe de altă parte, printre acești mulți infectați vin 5% care ajung în ATI și de aici și o mortalitate care este undeva peste 50% din cei care ajung la Terapie Intensivă. Este o mortalitate crescută la noi în țară prin faptul că avem reguli de raportare care, spun eu, sunt corecte în ceea ce privește cauza de deces în infecțiile cu COVID. În sensul că cei care decedează cu această infecție, chiar dacă au comorbidități, dar cauza directă de deces a fost determinată de infecție, sunt raportate ca decese determinate de această infecție”, susține managerul.

Ce a mai declarat managerul puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel