Românii de pe listele de așteptare vor afla când și cu ce vaccin se vor imuniza. Dr Valeriu Gheorghiță: câteva elemente vor fi schimbate la platformă

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical

Persoanele de pe listele de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID vor putea afla cu ce tip de ser se vor imuniza, dar vor avea și o estimare a datei vaccinării, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Platforma de programare pentru vaccinare va fi modificată săptămânile care vin și va permite românilor care intră pe ea să vadă cu ce vaccin se vor imuniza și când. Anunțul a fost făcut duminică seara, 21 martie,de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID.

”Sunt câteva elemente esențiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de așteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru esențial: încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare pentru că o persoană care stă 30 de zile pe o listă de așteptare ajunge să se programeze într-un centru și-și dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce nu ar trebui să se întâmple”, afirmă doctorul Valeriu Gheorghiță, la digi24.

Potrivit acestuia, este ”firesc ca omul să știe de la început pe ce listă de așteptare se programează și pentru ce tip de vaccin”.

Doctorul Gheorghiță a mai subliniat că, ”până la urmă, disponibilitatea mai multor vaccinuri nu este neapărat un obiect care să ne permită alegerea vaccinurilor, ci să ne permită programarea și accesul unui număr mai mare de persoane la vaccinare plecând de la premisa cât se poate de reală că cele patru vaccinuri, până la urmă, au beneficii maximale față de forme severe, față de complicațiile bolii, față de internări, față de decese”. 

Gheorghiță a mai amintit că se vor deschide alte 350 de centre de vaccinare până pe 13 aprilie pentru imunizarea cu serul Pfizer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel