Roxana Stroe: Prioritare sunt testele, măștile și alte dispozitive

EXCLUSIV
Dr Roxana Stroe. Foto: Facebook
Dr Roxana Stroe. Foto: Facebook


Roxana Stroe, Președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a vorbit, în cadrul dezbaterii online DC Media Group, despre aprovizionarea pieței românești de medicamente în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul dezbaterii online a trustului de presă DC Media Group, despre "Politicile publice: cauză sau soluție pentru criza medicamentelor", Roxana Stroe, Președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a spus că în aceste momente, a devenit tot mai greu ca producătorii să aprovizioneze piața cu cantități suficiente de medicamente.

"În contextul de față, având în vedere pandemia de coronavirus, prioritatea de prim ordin a fost să ne organizăm activitatea de așa manieră încât să reușim să continuăm desfășurarea acesteia și să ne preocupăm vis a vis de aprovizionarea cu medicamente în noile condiții, să facem toate eforturile să monitorizăm stocurile, să ne adaptăm la situația actuală de necesitate și de criză. Având în vedere ce s-a întâmplat în China, în India, a devenit tot mai greu ca producătorii să aprovizioneze piața cu cantități suficiente", a explicat Roxana Stroe.

Mai mult, aceasta a subliniat faptul că,în această perioadă, sunt prioritare solicitările de introducere pe piață a testelor de depistare a noului coronavirus, a măștilor de uz medical cât și a altor dispozitive.

"Noi suntem și Autoritate de reglementare a dispozitivelor medicale. Și acolo sunt provocări în aceste zile, întrucât primim solicitări de introducere pe piață a testelor de depistare a noului coronavirus, a măștilor de uz medical cât și a altor dispozitive atât de necesare în perioada aceasta. Încercăm să tratăm cu prioritate aceste solicitări" , a mai spus aceasta.

Eforturi intense pentru a continua desfășurarea activității în contextul pandemiei.

"Colaborăm și suntem sub directa coordonare a Ministerului Sănătății, în toate acțiunile de aproviozionare a pieței cu medicamente și monitorizăm în permanență atât stocurile cât și piața. Rămânem cu angajamentul că toți specialiștii agenției, chiar și în condițiile date, lucrează și de acasă și depun toate eforturile ca să se desfășoare activitatea", a explicat Președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel