Rujeolă, Samoa. Starea de urgență s-a încheiat. 81 de decese și peste 5.600 de bolnavi

Dana Lascu |
Data publicării:
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor. Foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H
De la debutul epidemiei de rujeola, cele mai multe decese s-au inregistrat in randul copiilor. Foto: CDC/Jim Goodson, M.P.H

În Samoa, starea de urgență instituită din cauza epidemiei de rujeolă s-a încheiat oficial. După ce populația a fost vaccinată masiv, rata îmbolnăvirilor și a deceselor a scăzut foarte mult.

Starea de urgență instaurată din cauza epidemiei de rujeolă din Samoa, care a durat șase săptămâni, a fost ridicată. Boala a ucis, însă, 81 de persoane și a îmbolnăvit peste 5.600. Autoritățile din Samoa spun că au reușit să controleze răspândirea bolii infecțioase.

Națiunea din Pacificul de Sud a fost lovită crunt de boala extrem de infecțioasă, dintre persoanele decedate cei mai ulți fiind bebeluși și copii mici, notează The Independent.

Guvernul a arătat, într-o declarație dată sâmbătă seară, că măsurile de urgență puse în aplicare luna trecută, care includeau măsuri agresive pentru a împiedica răspândirea virusului, cum ar fi închiderea școlilor și restricționarea călătoriilor, au fost ridicate.

Rata de deces și cea de infecție în Samoa au început să încetinească la jumătatea lunii decembrie, după ce autoritățile un impuls vaccinarea populației, ajungându-se la o imunizare de aproape 95%, un nivel considerat, de agențiile internaționale, ca fiind eficient împotriva răspândirii unei boli infecțioase, prin crearea imunității de grup.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel