Ruptura de menisc: ce simți atunci când se produce. Dr. Răzvan Dragomir: Pacienții mei spun că durerea e ca o înțepătură, ca un cuțit care pătrunde în interiorul genunchiului

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Ruptura de menisc - Foto: Freepik
Ruptura de menisc - Foto: Freepik

Ruptura de menisc - se simți atunci când se produce. Ce spun pacienții despre pocnitura genunchiului.

Ruperea meniscului este o leziune comună care afectează cartilajul din genunchi. Meniscul este un disc de cartilaj în formă de C care acționează ca un amortizor și stabilizator în articulația genunchiului.

Atunci când apare o ruptură de menisc, aceasta poate fi rezultatul unui traumatism brusc sau al uzurii treptate datorată îmbătrânirii sau activităților repetitive care implică rotații și mișcări bruște ale genunchiului.

Ce simte pacientul când se rupe meniscul?

Simptomele unei rupturi de menisc pot include:

- durere, în special la flexia sau rotația genunchiului

- inflamație și senzație de umflare în articulația genunchiului

- blocarea sau înțepenirea genunchiului la încercarea de a-l îndrepta complet

- senzația de clic sau pocnitură în interiorul genunchiului la mișcarea acestuia.

Sanador

"Ruptura de menisc este o afecțiune extrem de frecventă. La nivel mondial cred că cele mai multe intervenții chirurgicale care se desfășoară la nivelul genunchiului sunt cauzate acestei patologii, ruptura de menisc. 

Ruptura de menisc este o afecțiune de obicei traumatică sau o afecțiune care poate surveni ca o sumă a micro-traumatismelor și uneori, pacienții resimt o trosnitură, un pocnet. 

De fapt, cel mai frecvent ei simt durere. 

Simt o durere acută care se întâmplă în timpul unei activități fizice,  sportive sau profesionale, o activitate care presupune o anumită mișcare la nivelul genunchiului, de obicei o asociere de flexie cu torsiune în interiorul genunchiului. 

Simți durere, poți să auzi în pocnet, pacienții mei caracterizează uneori durerea ca o înțepătură, ca o fulgerare, ca un cuțit care pătrunde în interiorul genunchiului, de intensitate destul de mare la început, care după aceea se diminuează ușor în intensitate.

Pacienții vin uneori repede dacă sunt preocupați de sănătatea lor articulară, dar cel mai frecvent întotdeauna există o perioadă de așteptare și perioada asta de așteptare cel mai frecvent este de câteva zile, poate chiar o săptămână, o săptămână și un pic, perioade în care pacientul așteaptă ca genunchii să-și revină.

Durerea se diminuează progresiv, parțial, dar nu întotdeauna dispare și atunci el vine la un consult de ortopedie", a declarat dr. Răzvan Ionuț Dragomir, medic primar Ortopedie Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC MEDICAL.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel