Rutina care încetinește îmbătrânirea tenului cu 5 ani. Marinescu: Două minute, cronometrat după ceas

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
rutina care incetineste imbatranirea. FOTO Pexels @ Andreea Piacquadio
rutina care incetineste imbatranirea. FOTO Pexels @ Andreea Piacquadio

Rutina care încetinește îmbătrânirea pielii cu cel puțin 5 ani.

”Foarte multe leacuri băbești funcționează foarte bine, pentru că sunt tot felul de plante pe ale căror calități, dacă le știm și folosim, avem niște rezultate fabuloase. În produsele pe care le formulez încerc să aduc enorm de multe active botanice, pentru că din punctul meu de vedere, natura îți dă superlativul. Îți dă răspuns la orice, îți dă vindecare sau tămăduire pentru orice. Doar că trebuie să știm exact dozele pe care le folosim, pentru că natura poate să fie și extrem de periculoasă. Mătrăguna este una dintre cele mai puternice plante cu cei mai periculoși alcaloizi, care este folosită intern.

Natura, dacă ți-o faci prietenă poate să aducă beneficii incredibile pielii, iar dacă bunica ne învață să ne ștergem cu nu știu ce ceai, de pelin, de exemplu, e ok să ne ștergem, pentru că bunica, cu siguranță, are tenul acela superb pe care ni-l amintim și acum și zicem că nu s-a dat niciodată cu nimic, doar cu cremă de gălbenele. Sau se spăla pe față cu nu știu ce ceai și arată fabulos”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Cât privește impactul acestor ”leacuri băbești”, Ioana Marinescu a explicat diferența dintre ”vremea bunicii” și vremurile actuale.

”Bunica trăia la țară, unde își lua apa din fântână, unde, într-adevăr muncea, dar munca aia era echivalentă cu multă bandă pe care o facem în sala de sport. Bunica, și la 80 de ani, se duce și hrănește orătăniile și bunica avea timpul acela în care să își facă ceaiul respectiv.

Noi suntem atât de obosiți, avem un ritm de viață atât de diferit, de stresant, încât nu mai avem timp să ne facem ceaiul respectiv sau să înțelegem natura. Și atunci apelăm la apa micelară cu extract de portocală sau la tot felul de produse, pe care nu avem timpul să le dozăm acasă, și ne este mai confortabil să ni le cumpărăm.

Pe de altă parte, produsele moderne au pe lângă natură și foarte  multe ingrediente extrem de potente și extrem de studiate, care poate înainte nu existau. Și atunci, este minunat să facem un echilibru și să aducem un echliibru între ce ne-a învățat bunica și  între ce ne dă știința, pentru că îmbinarea dintre știință și natură poate să ne aducă superlativul în tot ceea ce înseamnă produse cosmetice, și nu numai”, a explicat Ioana Marinescu.

În două minute poți ieși pe ușă

Revenind la vremurile actuale, în care ne plângem că nu avem timp, fondatoarea Plush Bio a subliniat faptul că a făcut o demonstrație a rutinei de dimineață, tocmai pentru a exemplifica timpul care este necesar pentru realizarea acesteia.

”Pentru rutina de dimineață, cu tot ce trebuie, inclusiv protecția solară, ne trebuie în jur de două minute, cronometrat după ceas, în care să îți aplici demachiere, ser, spray, crema și protecția solară. Acum dacă vrei și machiaj, care durează în jur de 20 de minute, asta este partea a doua. Dar eu mă refer strict la partea de îngrijire. Seara poți să îți acorzi cât timp îți dorești, aplicarea strict a produselor  cu o mică pauză în care tenul să absoarbă ingredientele, ar fi ideal ca între fiecare aplicare să lăsăm măcar 20 de secunde, în care tenul să se bucure de ingrediente, dar seara, dacă avem timp să facem automasaj cu uleiul de seară, ar fi genial. Să ridicăm de pe decolteu, de pe gât, de pe pielea feței. Dacă avem timp să ne aplicăm și pe scalp un tratament cu uleiuri, cu ceramidă, cu hialuronic, ar fi genial, pentru că este un beneficiu pentru noi.

Dar în momentul în care ne aplică crema de ochi facem și un masaj care să stimuleze microcirculația, ar fi genial. Aici ține, efectiv, de cât ne putem permite ca timp să ne alocăm ritualului de seară. Nu cred că mai mult de 7-8 minute ar dura seara, cu 30 de secunde de automasaj pentru fiecare ulei sau cremă pe care o aplicăm. Și cred că le merităm, pentru că toate produsele pe care le folosim, toți timpii aceștia pe care ni acordăm sunt o investiție în noi și în mai târziu”, a mai spus Ioana Marinescu.

Ingredientul genial care te întinerește. Ce să-ți pui pe față pentru un ten perfect, dacă ai peste 23 de ani. Marinescu: O picătură face minuni

”50-ul înseamnă noul 40”. Femeile sunt mai atente

”Când ești tânăr și arăți foarte bine nu îți dai seama că la un moment dat o să îmbătrânești. Și este foarte important ca trecerea timpului să fie una frumoasă, în care să te simți bine cu tine și să nu-ți pară rău că nu ai dat retinol la 20, că la 40 ești hiperpigmentată de prea mult soare și de prea mult abuz pe care l-ai făcut în tinerețe.

Tot ceea ce înseamnă ritual de îngrijire, înseamnă o investiție în mai târziu. Contează foarte mult să încetinești cu 5 ani îmbătrânirea pielii.

Dacă în tinerețe arăți foarte bine și te simți minunat cu tine, dar faci excese, stai foarte mult  la soare, nu te protejezi, că vrei să te bronzezi, stai la solar, ceea ce este de înțeles, toți tinerii fac asta, dar totuși,  dacă folosim constant unele produse este posibil ca îmbătrânirea cutanată să nu ne ia prin surprindere și să arătăm foarte bine și la 40 de ani, și la 50 de ani.

Mai nou, 50-ul înseamnă noul 40. Doamnele de 50, de 55 de ani, arată extrem de bine pentru că își acordă puțin timp, pentru că cheltuiesc mai mult pentru ele, pentru că au grijă la alimentația pe care o au, pentru că poate fac puțin sport sau se duc la masaj”, a mai spus fondatoarea PLUSH BIO.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel