Salata verde, un pericol. Epidemia de E. coli se extinde

Alexandra Mănăilă / 19 dec 2018 / 09:48
Salata verde cu E.coli
Salata verde cu E.coli

Epidemia de E. coli se extinde și face noi victime. Până în prezent, 59 de persoane din 15 state au avut boală gastro-intestinală severă, în urma consumului de salată verde. Deși nu s-au raportat decese, există numai în ultima perioadă 23 de spitalizări și 2 cazuri de insuficiență renală, după cum au afirmat oficialii din domeniul sănătății, care au raportat în total 90 de spitalizări.

FDA a cerut americanilor să oprească temporar consumul de salată romană, iar acum o fermă din California, implicată în recenta epidemie de E. coli la nivel național, a declarat că retrage salata și conpida de pe piață, după ce a fost descoperit că sedimentul dintr-un rezervor de lângă producția a fost pozitiv pentru E. coli O157: H7, chiar tulpina implicată în focar.

Anchetatorii federali de sănătate anunțaseră pe 13 decembrie că au identificat cel putin o fermă din California implicată în recenta epidemie de boala E. coli legata de salata de romană, că probabil sunt mai multe ferme din aceeași zonă sunt legate de focar.

,,Unul dintre probele testate de CDC a fost pozitiv pentru tulpina epidemiei prin amprentare genetică și a fost găsit în sedimentul unui rezervor de apă agricolă la o fermă care este deținută și operată de Adam Brothers Farming din Santa Barbara County. Alte ferme din zonă s-ar putea să fie implicate, astfel încât oamenii ar trebui să acorde o atenție deosebită în cazul în care salata lor este de la aceste ferme", a spus dr. Stephen Ostroff, consilier principal al comisarului FDA.

Din cauza acestui focar și a altora recente, salată romană vândută acum în Statele Unite are etichete care indică locul și data recoltării. Cele mai multe salate vândute în Statele Unite sunt sigure pentruconsum, susține FDA. Boala data de tulpina E. coli O157: H7 implicată în acest focar a fost uneori severă, conform MedicineNet.com, soldându-se cu 90 de spitalizări de la începutul epidemiei până acum.


,,Tulpina E. coli izolată în actualul focar de salată romană este, de asemenea, strâns legată de tulpina E. coli izolată într-o epidemie din 2017 legată de salată verde din Statele Unite și de salata romană din Canada", a remarcat Frank Yiannas, adjunctul comisarului FDA.

Dr. Robert Glatter, medic de urgență la Spitalul Lenox Hill din New York City, a precizat că simptomele infecției cu E. coli încep, în general, după aproximativ trei până la patru zile după consumarea salatei cu bacterii și pot include crampe abdominale, greață, vărsături și diaree apoasă sau cu sânge, febră.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy