E. coli din salata verde: 90 de persoane internate în spital
Salata romană cu Escherichia coli (E. coli) face noi victime. Numărul persoanelor care au fost internate în spital, după ce au consumat salată verde a crescut la 90, iar două dintre ele au dezvoltat un tip de ...
Autoritățile sanitare din Statele Unite au atras atenția în urmă cu o lună asupra focarelor apărute care implicau salată cu E.coli și le-a recomandat americanilor să nu consume salată verde până la o notificare ulterioară, solicitând persoanelor fizice, restaurantelor şi magazinelor să arunce acest aliment. Până acum, 52 de persoane au fost afectate de o noua epidemie de infecţie cu bacteria E.coli, Agenţia federală Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) susținând că nu au fost raportate decese.
,,În acest moment, focarul nu poate fi explicat de o singură fermă, cultivator, recoltator sau distribuitor", a remarcat agenția CDC, după ce a cules informații din cele patru restaurante din trei state diferite în care au existat focarele. Ancheta autorităților americane a implicat până acum 10 distribuitori diferiți, 12 cultivatori diferiți și 11 ferme diferite ca potențiale surse de salată verde cu E.coli.
Asigurați-vă că ați verificat eticheta pe orice salată romană
CDC reîntărește recomandările făcute populației cu privire la consumul de salată verde romană pentru a evita riscul de E. coli. ,,Prin verificarea acestor etichete, consumatorii pot afla rapid dacă produsul este sigur pentru consum", au spus oficialii FDA, care susțin că salata vândută în magazine poartă etichete care specifică regiunea în care a fost cultivată, împreună cu data recoltării.
,,Salata, care a fost recoltată în afara regiunilor din Coasta Centrală din California de Nord nu pare să fie legată de focarul actual. Salata recoltată din Arizona, Florida și Mexic, precum și Valea Imperială din California poate fi consumată. Nu există nicio recomandare pentru consumatori sau comercianți cu amănuntul să evite utilizarea de salată romană recoltată din aceste surse", a declarat dr. Scott Gottlieb, comisarul FDA.
27 de cazuri de E. coli au fost raportate în Canada
Canada este și ea atinsă de epidemia de E.coli, mai multe provincii au înregistrat cazuri de îmbolnăvire. Dacă luna trecută se știa de 18 cazuri de infecţii cu E. coli din care 3 în Ontario şi 15 în Quebec, acum numărul cazurilor de E.coli raportate de autorităţile sanitare canadiene a crescut la 27.
,,Prin studii de laborator am identificat faptul că tulpina E. coli O157: H7 care provoacă focarul este similară cu cea care a produs un focar de E. coli O157: H7 în toamna anului 2017 care a avut loc și în SUA și în Canada", a spus Gottlieb.
Cine este cel mai expus riscului de E. coli?
Dr. Robert Glatter este medic de urgență la Spitalul Lenox Hill din New York City și atrage atenția atenția asupra infecției cu E.coli afirmând că nu este o boală minoră.
"În general, simptomele infecției cu E. coli încep, în general, după aproximativ trei până la patru zile după consumarea bacteriilor și pot include crampe abdominale, greață, vărsături și diaree apoasă sau sângeroasă, împreună cu febră", a precizat Glatter.
În opinia specialistului, oamenii sănătoși care se luptă cu E. coli se recuperează de obicei în decurs de cinci până la șapte zile. În schimb, persoanele cu diabet zaharat, boli de rinichi sau cele cu cancer sau boli autoimune riscă o boală mai severă, prelungită - și chiar decesul.
,,Tulpina specială a E. coli detectată în focarul actual de salată - E. coli O157: H7 - este deosebit de urâtă. Majoritatea tulpinilor de E. coli nu provoacă de fapt diaree, dar E. coli O157 produce o toxină puternică care lezează căptușeala interioară a intestinului subțire, ducând la diaree sângeroasă. Chiar și o cantitate mică de bacterii ingerate ar putea stimula acest tip de boală. Poate duce la sindromul hemolitic uremic, în unele cazuri", a spus Glatter.
Într-adevăr, CDC a raportat astfel de cazuri în ultimul focar,după cum informează MedicineNet.com. În multe cazuri, antibioticele sunt folosite pentru a ajuta la vindecarea infecției cu E. coli, dar potrivit specialiștilor aceste medicamente pot afecta rinichii.
,,Antibioticele pot fi necesare în anumite cazuri, deci este important să mergeți la medicul dumneavoastră dacă aveți simptome continue și grave, cum ar fi febră, diaree sângeroasă și nu puteți mânca și bea. În cazul E. coli O157: H7, administrarea de antibiotice poate crește riscul de a dezvolta insuficiență renală, așa că este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți simptome severe", a îndemnat dr. Glatter.
Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Marele avantaj al colonoscopiei. Cât de des se recomandă. Dr. Eliza Gangone (SANADOR) explică
Problemele de la toaletă care pot afecta grav sănătatea
Dieta care alimentează cancerul. E un trio periculos care duce la apariția cancerului
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Alimentul care poate cauza gaze. Compusul care afectează digestia
Acest aliment sănătos poate provoca gaze. Îți afectează digestia și balonează.
Ce spun arsurile la stomac despre sănătatea ta și când devin un semnal de alarmă
EXCLUSIV Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Pancreatita, cauză frecventă și intensă a durerii abdominale superioare. Dr. Oana Dolofan: Durere bruscă
Obiceiul sănătos care reduce riscul de constipație cu 40%
Cancerul hepatic, mortalitate ridicată. Stilul de viață, factor decisiv
Acest tip de cancer, extrem de comun, ucide într-un ritm alert. Medicii avertizează că numărul deceselor s-a dublat în ultimii 20 de ani.
Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Alimentele care cresc riscul de polipi intestinali la femeile sub 50 de ani
Superalimente pentru detoxifierea ficatului. Cum previi boala ficatului gras non-alcoolic
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
EXCLUSIV Chisturile pancreatice, preocupare în gastroenterologie. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Se malignizează. Nu toate trebuie operate
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
EXCLUSIV Cancerul care omoară cei mai mulți români. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Principala cauză de deces
Povestea femeii care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4. Semnele ignorate care au dus la răspândirea cancerului
Molecula care protejează celulele de cancerul hepatic. Are rol de gardian
Acesta este gardianul ficatului și îl protejează de celulele canceroase. Face scut în jurul ficatului.
Adevărul despre sensibilitatea la gluten. Ce nu s-a spus până acum
4 semne cheie că ficatul tău este în pericol
Gastrita, inflamația stomacului: ce este și care sunt simptomele
Șunca, periculoasă. Specialiștii trag un semnal de alarmă privind nitriții din carne
Alertă în patru destinații turistice. Virusul care ucide în tăcere și îți poate distruge ficatul
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute. De ce trebuie să ții cont.
