Saloane închise de DSP la Pneumoftiziologia Spitalulul județean Focșani

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani    Foto: Vrancea24.ro
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani Foto: Vrancea24.ro

Trei saloane ale secţiei de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani au fost închise, miercuri, de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Aceștia au făcut control după ce în mediul online au circulat imagini cu starea deplorabilă a saloanelor din secţia TBC a spitalului.

Trei saloane ale secţiei de Pneumoftiziologie unde erau internați pacienții cu TBC, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani au fost închise, miercuri, de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Controlul a pornit după ce pe internet au apărut imagini cu starea deplorabilă a saloanelor din această secție.

Informaţiile reclamate se confirmă. În urma controalelor inspectorilor DSP, au fost închise trei saloane pentru igienizare, pacienţii au fost relocaţi temporar, iar personalul medical responsabil a fost amendat cu 5.000 de lei pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare. Controalele au fost făcute în colaborare cu managerul spitalului, care s-a implicat activ. S-a dat termen 30 de zile pentru remedierea situaţiei, dar managerul a dat asigurări că reparaţiile şi lucrările de igienizare vor fi gata în maxim două săptămâni”, a declarat, pentru Agerpres, directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Modernizarea n-a ajuns încă la ea

Conform sursei citate, reprezentanţii spitalului judeţean în timp ce alte secții din unitatea medicală au fost deja modernizate, rând pe rând, secţia de Pneumoftiziologie, unde sunt tratați pacienții cu tuberculoză, abia anul viitor ura să fie modernizată, existând un proiect cu fonduri europene în acest sens.

Aşa cum se poate vedea la o simplă vizită în spital, ne aflăm în plin proces de modernizare. S-a modernizat integral Blocul Operator şi Secţia de Terapie Intensivă, iar acum lucrările sunt în desfăşurare la Cardiologie şi Interne. Până la finele anului, avem în plan să renovăm Neurologia, Chirurgia Generală, Chirurgia Plastică, Chirurgie Infantilă şi secţia de Obstretică - Ginecologie. Celelalte secţii urmează să intre în renovare şi modernizare în 2019. Acestea se vor moderniza printr-un proiect pe fonduri europene, proiect aflat în faza de semnare a contractului de finanţare, astfel încât lucrările să poată demara în prima parte a anului 2019. Se va începe cu secţia TBC, care are urgent nevoie de reabilitare şi modernizare”, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cosma.

Oricât ar face curățenie, nu se vede

Clădirea care găzduieşte în prezent secţia este veche, care nu a fost niciodată reabilitată de la deschiderea sa din 1970, şi de aceea igienizările periodice nu au avut efectul scontat, spune reprezentantul spitalului.

Chiar dacă s-au făcut periodic igienizări, acestea nu au rezistat, din cauza vechimii clădirii”, a spus Alina Cosma.
Pe reţelele de socializare au apărut, în ultimele zile, imagini din saloanele dărăpănate de la secţia TBC a Spitalului Judeţean Focşani, unde pereții sunt plini de igrasie, paturi au saltele pătate de sânge şi urină, iar grupurile sanitare sunt insalubre. Iată imaginile care au făcut vâlvă pe youtube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel