Sanofi lansează împreună cu GSK testele de fază III pentru principalul său proiect de vaccin

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccin Covid-19
Vaccin Covid-19

Compania Sanofi împreună cu GSK lansează testele de fază III pentru principalul său proiect de vaccin anti-Covid.

Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunţat joi începerea testelor de faza III pentru principalul său proiect de vaccin anti-COVID-19, dezvoltat în parteneriat cu grupul britanic GSK. La teste vor participa peste 35.000 de voluntari cu vârste de peste 18 ani, relatează EFE.

Această nouă etapă, care creşte numărul persoanelor asupra cărora se testează eficacitatea şi siguranţa unui vaccin, are drept criteriu principal evaluarea prevenirii cazurilor simptomatice la adulţii care înainte nu s-au infectat.

Se examinează totodată prevenirea cazurilor grave şi ale unei infecţii asimptomatice, notează Sanofi într-un comunicat.
Voluntarii care participă la teste provin din diferite ţări din Asia, Africa, America Latină şi America de Nord.
Testele se vor desfăşura în două faze, prima pentru a examina eficacitatea formulei îndreptate împotriva virusului „original”, din Wuhan (China), iar a doua împotriva variantei sud-africane.

Studii ştiinţifice recente au demonstrat că anticorpii generaţi împotriva variantei sud-africane ar putea proteja şi împotriva altor variante mai contagioase, prin urmare realizarea acestor teste va permite analizarea eficienţei vaccinului împotriva altor variante ale virusului aflate în circulaţie.

Dacă rezultatele sunt favorabile, Sanofi şi GSK speră să primească autorizaţiile pertinente în al patrulea trimestru al anului 2021. Compania a precizat că va începe producţia în următoarele săptămâni, pentru ca vaccinul să fie disponibil cât mai repede posibil în eventualitatea unei aprobări.

Sanofi dezvoltă în această perioadă un al doilea vaccin-candidat în colaborare cu compania americană Translate Bio, care se bazează pe tehnologia mult mai recentă ARN mesager, folosită în cazul vaccinurilor produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna.

În paralel, grupul francez a încheiat acorduri cu alţi producători, precum Pfizer, Johnson & Johnson şi Moderna, pentru a-i ajuta să îşi îmbutelieze vaccinurile proprii, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel