Scorțișoara, bună pentru pierderea în greutate: cum funcționează

Angela Sabău |
Data publicării:

Iată metoda prin care scorțișoara te poate ajuta să pierzi în greutate.

Când vine vorba de pierderea în greutate, ne place să încercăm diferite tipuri de alimente. Fie că este un shake de proteine ​​sau un smoothie cu avocado, încercăm pe toate. Dar există un ingredient care se află în orice bucătărie și vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Este vorba despre scorțișoară.

Scorțișoara este un condiment care nu este folosit doar pentru a adăuga aromă alimentelor, ci este folosit și ca ingredient medical. Scorțișoara poate fi cumpărată sub formă de bețișoare întregi, sub formă de pudră sau sub formă de extract. Cel mai bine este să le cumpărați sub formă de bețe, deoarece ajută la evitarea alterării.

Cum funcționează pentru pierderea în greutate

Scorțișoara conține un număr mare de antioxidanți. Acești antioxidanți joacă un rol important în tratarea stresului oxidativ. Stresul oxidativ este adesea legat de boli, diabet și inflamații, dintre care majoritatea contribuie la depozitarea grăsimilor în organism.

Ajută la digestie și acționează asupra enzimelor care ajută la încetinirea digestiei carbohidraților.

Scorțișoara îmbunătățește, de asemenea, sensibilitatea la insulină, făcând transportul celular și absorbția glucozei mai bune, atrăgând mai multă energie din alimentele noastre și asigurând că mai puțină este transformată în grăsime.

Aceste proprietăți fac din scorțișoară un agent puternic pentru diabetici sau pentru orice persoană cu rezistență sau sensibilitate la insulină.

Cât de multă trebuie consumată

Scorțișoara are o aromă foarte puternică și, prin urmare, se recomandă să o consumați în cantități foarte mici. Nu ar trebui să consumați prea multă scorțișoară din două motive:

Scorțișoara conține cumarină, care este posibil toxică pentru oameni.

În al doilea rând, cercetările sugerează că o creștere a aportului de scorțișoară nu crește beneficiile acesteia în aceeași proporție; 1 gram pe zi este suficient pentru a vedea orice rezultat vizibil.

Cum să o consumi

Scorțișoara poate fi încorporată în dietă foarte ușor. O puteți consuma cu apă fierbinte, pe stomacul gol și o puteți adăuga în cafea, ceai, ciocolată caldă și chiar și în supe și tocănițe. Poate fi adăugată și ca și condiment la fructe, terci, iaurt și ouă. Consumați-o dimineața pentru a vă bucura de beneficiile sale digestive toată ziua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel