Secție nouă de pediatrie, pentru Spitalul de Urgență Deva

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul Județean Deva va avea secție de radioterapie
Spitalul Județean Deva va avea secție de radioterapie

O nouă secţie de pediatrie va fi construită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, lucrările, în valoare de 1,8 milioane lei, fiind prevăzute să se încheie în primăvara anului 2019, a anunțat, joi, Consiliul Judeţean Hunedoara.

Noua secţie de pediatrie care va fi construită până în primăvara anului viitor la Spitalul Județean de Urgență Deva va fi de fapt un etaj în plus ridicat deasupra clădirii administrative a unităţii medicale, urmând ca spaţiul dedicat Pediatriei să ajungă, astfel, la 1.652 de metri pătraţi.

Acest lucru va permite asigurarea pe secţie a unui număr de 50 de paturi pentru copii şi 32 de paturi pentru părinţii sau alţi aparţinători ai acestora.

În prezent, se desfăşoară lucrările de decopertare a corpului de clădire pe care se va ridica noul etaj, conform Agerpres.

Au redirecționat fondurile destinate modernizării Urgenței

„Viitoarea secţie va avea saloane separate pentru internarea copiilor pe categorii de vârstă, săli de tratamente şi de consultaţii, sală de mese, spaţiu de joacă, spaţii pentru personal, registratură", a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Melania Iscru.
Finanţarea investiţiei este asigurată prin intermediului Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Banii erau prevăzuţi iniţial pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe dar, pentru că există deja un proiect cu finanţare europeană depus de Consiliul Județean Hunedoara pentru acest gen de investiţie, suma a fost redirecţionată pentru extinderea actualei secţii de pediatrie, care funcționează într-o clădire veche de o sută de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel