Ai barbă? S-ar putea să ai mai multă mizerie și mai mulți microbi decât un câine!
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că o pâine învechită, prin reîncălzire își recapătă caracteristicile de prospețime.
O pâine învechită își recapătă caracteristicile de prospețime dacă e încălzită. O spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj:
”#Știați că
Prin încălzirea unei pâini învechite aceasta își recapătă caracteristicile de prospețime? Încălzirea amidonului provoacă trecerea moleculelor de amidon din formă cristalizată în formă de gel. În realitate, atunci când pâinea se învechește de fapt are loc cristalizarea moleculelor de amidon, iar prin încălzire amidonul va trece în formă de gel și pâinea își va recăpăta caracteristicile de prospețime”.
Pâinea este un aliment care nu lipsește de la aproape nicio masă. Gustoasă și hrănitoare, pâinea se poate congela, fiind ideală pentru chifteluțe etc. Pentru a congela corect pâinea, astfel încât să nu se fărâmițeze după ce ai dezghețat-o, ține cont de aceste sfaturi. Prima recomandare este să îngheți doar acele felii de pâine pe care știi sigur că le vei folosi mai târziu. Totodată, procesul de dezghețare va fi mai rapid.
Ulterior, ține feliile de pâine separat de restul alimentelor în pungi de plastic sigilate, pentru a preveni pătrunderea umezelii. Dacă nu ai pungi, poți opta și pentru folie de aluminiu. Un alt truc este să nu îngheți pâinea mai mult de o lună, deoarece își va pierde proprietățile și, în consecință, nu va avea aceeași aromă sau textură.
Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic spune că înainte de a cumpăra o pâine este bine să ne uităm pe etichetă și să o alegem pe cea care are fix 4 ingrediente: ”Indiferent că este albă sau integrală, franzelă sau rotundă, pâinea a fost și este un aliment de bază în dieta noastră. Alegeți pâinea care vă place ținând cont că în rețetă nu trebuie să existe decât făină, apă drojdie/maia și sare. Cât despre numărul de calorii, luați în calcul în medie 230cal/100g. Și culmea, cu cat pâinea este mai pufoasă și mai plină de aer, ni se pare că mâncăm mult, dar în final aportul caloric este mai mic”.
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Acesta este secretul longevității. Cercetătorii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Această activitate relaxantă îți oferă o stare de bine și îți prelungește viața.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.