De ce apare durerea în piept în timpul unui infarct
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Amidonul se dovedește a fi riscant pentru sănătate.
Cartofii, în toate formele, sunt o gustare delicioasă între mese, însă nu este un obicei sănătos, din cauza amidonului. Acest lucru este demonstrat de noi cercetări care indică faptul că gustările cu amidon după orice masă sunt asociate cu un risc crescut de deces.
Mai exact, acest aport de amidon după orice masă este asociat cu o creștere de cel puțin 44-57% a riscului de deces legat de boli cardiovasculare (BCV), conform rezultatelor studiului, publicat în Journal of the American Heart Association și colectat de Infosalus.
O gustare cu adevărat sănătoasă sunt fructele, legumele sau lactatele. Aceste alimente sunt asociate cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, a cancerului sau a oricărei cauze.
"Oamenii devin din ce în ce mai preocupați de ceea ce mănâncă și când mănâncă. Echipa noastră a încercat să înțeleagă mai bine efectele pe care le au diferitele alimente atunci când sunt consumate la anumite mese", explică dr. Ying Li, autorul principal al studiului și profesor la Departamentul de nutriție și igienă alimentară din cadrul Facultății de Sănătate Publică a Universității Medicale din Harbin (China).
Cercetătorii au analizat rezultatele a 21.503 de participanți la sondajul național de examinare a sănătății și nutriției din 2003 până în 2014, în Statele Unite, 51% dintre participanții analizați fiind femei cu vârsta de peste 30 de ani la începutul studiului.
În acest fel, au fost identificate trei tipare dietetice principale:
Dimineața: mic dejun occidental, mic dejun cu amidon și mic dejun cu fructe.
La prânz: prânz occidental, prânz cu legume și prânz cu fructe
Seara: cină occidentală, cină cu legume și cină cu fructe.
Consumul unui prânz occidental (care conține de obicei carbohidrați rafinați, brânză și carne) a fost asociat cu un risc cu 44% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare (BCV), în timp ce consumul unei mese pe bază de fructe a scăzut riscul de deces cu 34% din cauza bolilor cardiovasculare. În ceea ce privește consumul de legume la cină, s-a constatat că a scăzut riscul de deces cu 23%.
În plus, în cadrul studiului au fost luate în considerare gustările - cereale, cartofi (amidon), fructe și lactate. Participanții care au consumat gustări cu amidon au optat pentru porții de cartofi prăjiți. Astfel, s-a constat că o gustare cu conținut ridicat de amidon după orice masă a fost asociată cu un risc crescut de 44-57% de deces prin BCV.
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Descoperă cele 4 boli ascunse care pot cauza balonare.
Acest obicei previne apariția bolilor cronice, iar efectele sunt pe termen lung. Scade riscul de diabet și hipertensiune arterială.
Expunerea la toxina bacteriană poate explica creșterea cancerului de colon la vârste mai fragede.
De ce ai o stare de amețeală fără să amețești, de fapt? Semnul pe care ți-l transmite corpul.
Te simți epuizat(ă) după fiecare masă? Nu ești singur(ă)! Iată de ce.
Puține femei știu că un gest aparent inofensiv precum consumul unui pahar de alcool pe zi, le poate crește dramatic riscul de cancer de sân!
Poți ridica degetul inelar fără să ridici degetul mic? Iată de ce este atât de greu.