Secția de Neonatologie a spitalului din Focșani, complet reabilitată și dotată cu aparatură de ultimă generație

Adisa Codruț / 12 iul 2019 / 17:59

Incubatoare de ultimă generație și aparatură modernă au ajuns la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean din Focșani. Secția a fost reabilitată din fonduri proprii.

Aparatură și incubatoare de ultimă generație au ajuns la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf Pantelimon” din Focșani, secție care a fost reabilitată în totalitate, potrivit agerpres.ro.

"Am reuşit ca în două luni de zile să schimbăm total faţa secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean. Am schimbat tot, de la instalaţiile termice, instalaţiile electrice, ferestrele, uşile, în afară de circuite, care sunt aceleaşi pe care le-a avut spitalul de la înfiinţate. Pereţii au fost vopsiţi, văruiţi, a fost pus tarchet. La fiecare salon am modernizat şi adus oxigenul, aerul comprimat pentru toate incubatoarele şi pentru tot circuitul pe care ni-l cere de legislaţia în vigoare.

Dacă până acum doi ani trimiteam prematurii la spitalele de un grad superior, acum foarte puţini prematuri mai pleacă la alte spitale. (...) Toate lucrările sunt făcute cu fondurile proprii şi angajaţii spitalului, iar aparatura şi incubatoarele au fost achiziţionate cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii", a declarat managerul spitalului, Constantin Mândrilă.

În medie, la spitalul judeţean se nasc zilnic între cinci şi opt copii şi, potrivit medicilor, iar o parte dintre ei au nevoie de incubatoare, de la câteva ore până la câteva săptămâni.

"Se ştia că nou-născuţii sunt pacienţi sănătoşi. Din păcate, în ultimul timp nu mai este aşa, şi din ce în ce mai mulţi copii au nevoie de incubatoare ca să-şi facă tranziţia de la viaţa extrauterină. De aici şi nevoia de a ne moderniza. Lucrările erau vitale pentru a putea funcţiona în condiţii normale. Nu toţi copii care se nasc prematur au nevoie să stea luni de zile în incubator, dar în primele ore de viaţă cam toţi copiii au nevoie de incubator, mai ales în sezonul rece.

Ca şi îngrijire de terapie intensivă, cam 10% dintre copiii care se nasc au nevoie de incubator pe perioade mai lungi, iar uzura aparatelor este foarte mare", a declarat şefa secţiei de Neonatologie, medicul Anca Andrei.

Secţia de neonatologie urmează să fie dotată în curând cu alte zece incubatoare de ultimă generaţie, precum şi cu altă aparatură vitală pentru îngrijirea bebeluşilor.
În prezent, pe secţie îşi desfăşoară activitatea trei medici, iar un al patrulea va fi angajat în urma unui concurs care se află în desfăşurare. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy