Ventilator neonatal de ultimă generație, donat Spitalului Universitar București

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Un ventilator neonatal de ultimă generație a fost donat de Salvaţi Copiii Secţiei de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă din București.

Ventilator neonatal. "Suntem prezenţi cu un ventilator de nouă generaţie, un ventilator de suport respirator, care a fost achiziţionat pe implicarea a mai mult de 500 de persoane reprezentând companii, dar şi pe ele însele, pentru că au participat cu toţii la Semimaratonul Bucureşti în echipa Salvaţi Copiii. (...) Am avut 520 de alergători, dintre care 100 fundraiseri, care au şi strâns bani de la prieteni, familie, cunoscuţi. S-au strâns 40.122 euro, din care am cheltuit pentru participarea acestor alergători 3.427 euro", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, citat de Agerpres.

Ventilator neonatal este în valoare de circa 35.000 de euro și a fost donat Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB). Gabriela Alexandrescu a mai afirmat, conform sursei citate, că anul acesta Salvaţi Copiii va dota 49 de maternităţi din 30 de judeţe cu 115 echipamente.

Ventilator neonatal: rata mortalității infantile în România, dublă față de UE

Potrivit acesteia, rata mortalităţii în România e destul de mare, aproape dublă faţă de rata mortalităţii infantile la nivelul UE. Iar ventilatorul neonatal donat SUUB este a doua dotare pe care organizaţia o face Secţiei de Neonatologie a spitalului, unde anul trecut au ajuns două incubatoare în valoare de 33.200 de euro.

În 2018 s-au născut 2.782 de copii la SUUB, dintre care 436 au fost naşteri premature.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel