Șeful OMS, AVERTISMENT dur: Nu mai faceți afaceri bilaterale cu vaccinul anti COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS

Șeful OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a lansat un avertisent dur către statele care au mai multe doze de vaccin decât le trebuie și care fac afaceri bilaterale cu el. 

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut producătorilor să folosească cu prioritate sistemul COVAX, mecanismul global de aprovizionare cu vaccinul anti COVID-19 și a lansat un avertisment țărilor care au mai multe vdoze decât le trebuie să le doneze, nu să facă afaceri bilaterale cu ele. 

„Îndemn producătorii de vaccinuri COVID-19 să acorde prioritate aprovizionării prin COVAX. Țările care au contracte pentru mai multe vaccinuri decât au nevoie ar trebui să le doneze imediat COVAX și să nu mai facă tranzacții bilaterale. Încetarea pandemiei este una dintre marile curse ale umanității și dacă ne place sau nu, vom câștiga sau vom pierde această cursă împreună”, a spus dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, într-o conferință de presă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel