Urmărește dezbaterea live

SEMNAL DE ALARMĂ: certificate FALSE de testare pentru COVID-19

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste COVID. Foto: Pixabay
Teste COVID. Foto: Pixabay

Europol a transmis o notificare privind existența unor certificate false de testare pentru COVID-19. 

Atâta timp cât restricţiile de călătorie vor rămâne în vigoare din cauza pandemiei, este foarte probabil ca infractorii să profite de această oportunitate şi să confecţioneze şi să vândă certificate false de testare pentru COVID-19, informează Europol într-o notificare de alertă timpurie.

Au apărut deja mai multe cazuri în care certificate de testare pentru COVID-19 false au fost vândute unor călători, se menţionează într-un comunicat al Europol de luni. O reţea de falsificatori care vindea certificare de testare negativă la COVID-19 a fost destructurată pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

În Regatul Unit, falsificatori au fost prinşi vânzând documente false privind COVID-19 cu 100 de lire sterline. De asemenea, precizează Europol, în decembrie 2020 un falsificator a fost prins de poliţia din Spania vânzând un test fals pentru suma de 40 de euro.

Europol avertizează că, date fiind mijloacele tehnice foarte performante aflate la dispoziţia falsificatorilor, aceştia sunt capabili să producă conţinut falsificat de calitate foarte ridicată. Statele membre sunt încurajate să împărtăşească orice informaţii relevante legate de astfel de activităţi infracţionale legate de testele false COVID-19 cu Europol, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel