Semințele de pepene fierte, efecte nebănuite. Șapte întrebuințări de care nu știai

Monika Baciu |
Data publicării:
semintele de pepene fierte - FOTO: Freepick
semintele de pepene fierte - FOTO: Freepick

Semințele de pepene fierte sunt o sursă de energie și sănătate. Specialiștii ne arată de ce să consumăm ceai din semințe de pepene.

Semințele de pepene fierte au mai multe beneficii asupra organismului. Unele persoane usucă și prăjesc aceste semințe, dar pentru a obține rezultatele maxime eficiente ale vitaminelor, mineralelor și altor proprietăți medicinale, trebuie să fierbeți semințele de pepene verde. Semințele de pepene verde sunt extrem de eficiente în prevenirea și vindecarea multor boli cum ar fi hipertensiunea arterială, problemele cardiace, funcțiile slabe ale creierului și pietrele la rinichi.

Potrivit unei publicații în Internaţional Journal of Research în Pharmaceutical and Biomedical Sciences, pepenele verde este o sursă de compuși bioactivi, cum ar fi cucurbitacin, triterpene, steroli, alcaloizi, vitamine și minerale. În plus, multe dintre aceste proprietăți sunt concentrate în semințele sale.

Reglează glicemia

Ai încercat vreodată un ceai făcut cu seminţe de pepene verde? Consumul de ceai din semințe de pepene verde poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr și la controlul diabetului. Se fierbe o mână de semințe de pepene verde zdrobite într-un litru de apă, timp de aproximativ 15 minute. Se recomandă să beți acest lucru timp de trei zile. Faceți o pauză de o zi și apoi să repetați cura cu semințele de pepene fierte.

Vezi și: Pielea uscată, afecțiunile pe care le poate ascunde. Care este tratamentul

Mențin sănătatea inimii

Pentru o inimă sănătoasă, fierbeți semințele de pepene verde și beți acea licoare în mod regulat. Cantitatea mare de magneziu prezentă în semințele de pepene verde ajută la protejarea inimii.

Datorită contribuției lor ușoare de acizi grași mononesaturați și polinesaturați, semințele de pepene verde pot provoca efecte pozitive asupra sănătății inimii.

Potrivit American Heart Association, aceste tipuri de grăsimi au un efect pozitiv în prevenirea bolilor de inimă, cum ar fi ateroscleroza, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. În plus, ele ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, arată Step to Health.

Semințele de pepene fierte pentru un păr sănătos

Dacă doriți cu adevărat un păr frumos și puternic, atunci semințele de pepene verde sunt cele mai bune opțiuni. Prin consumul de apă fiartă cu semințe de pepene verde, puteți preveni deteriorarea părului, căderea acestuia și, de asemenea, mâncărimea scalpului, arată Bold Sky.

Vezi și: Stereotaxia, terapia în metastazele cerebrale. Cristina Iftode: Are avantajul unui tratament foarte țintit și cu o evitare a organelor din jur

Piele strălucitoare

Cu un nivel ridicat de antioxidanți, semințele de pepene verde vă vor ajuta să aveți o piele fără riduri. Veți obține o piele sănătoasă, tânără și frumoasă consumând ceai din semințe de pepene verde. În plus, puteți folosi ceaiul de semințe de pepene pentru a vă clăti tenul.

Îmbunătățesc sistemul imunitar

Semințele de pepene verde fierte vin cu multe substanțe nutritive și vitamine sănătoase care ajută la îmbunătățirea puterii imune. Acest lucru va ajuta la obținerea unui sistem imunitar adecvat și va lupta împotriva diferitelor probleme de sănătate.

Reglează tensiunea arterială

Semințele de pepene fierte ajută la reglarea tensiunii arteriale. Acestea conțin arginină, un ingredient care ajută la reglarea și echilibrarea tensiunii arteriale. Semințele de pepene verde cu acest ingredient împiedică, de asemenea, îngustarea vaselor de sânge.

Vezi și: Hepatoprotectoarele, efecte asupra ficatului. Care este rolul lor

Întăresc oasele

Organismul uman necesită aminoacizi cum ar fi arginina şi lizina pentru a ajuta organismul să funcționeze corect. Semințele de pepene verde au acești aminoacizi esențiali din abundență și, astfel, ajută la îmbunătățirea metabolismului și la întărirea oaselor și a țesuturilor.

Mențin sănătatea sistemului nervos

Știți că semințele de pepene fierte sunt bine cunoscute pentru complexul de vitamina B. Aceste semințe poartă diferite ingrediente cum ar fi niacina, folatul, tiamina, acidul pantotenic și vitamina B6. Niacina este un ingredient uimitor care ajută sistemul nervos să funcționeze în mod corespunzător.

Vezi și: Cum să te ferești de înțepătura de țânțar. Pași simpli de urmat

Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de la pepenele roșu

Pepenele roșu este vedeta verii și este adorat de o mulțime de români, fiind răcoritor, dulce și potrivit unora, perfect pentru dietă, pentru că este format din 92% apă. 

Cu toate acestea, sunt mulți cei care înghit și semințele, fără să știe ce se întâmplă dacă o faci. 

Ei bine, medicii susțin că semințele înghițite nu sunt periculoase, însă cei care o fac se vor lovi de dureri de stomac, din cauza faptului că acestea nu se digeră.

Specialiștii recomandă consumul de ceai din semințe de pepene roșu, deoarece este un excelent diuretic, care ajută la eliminarea nisipului și pietrelor de la rinichi, dar luptă și împotriva paraziţilor intestinali.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel