Semnal de alarmă: ce se întâmplă cu copiii care au fost infectați cu SARS-CoV-2

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copii, carantina
Copii, carantina

Medicii atrag atenția asupra riscului ridicat de sechele pulmonare în cazul copiilor infectați cu SARS-COV-2. 

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la sechelele pulmonare cu care pot rămâne copiii cu SARS CoV-2, chiar dacă aceștia au făcut o formă ușoară a bolii sau chiar asimptomatică. 
Cercetătorii spun că unu din cinci copii care merg la spital în urma vindecării de coronavirus prezintă, în urma radiografiei, modificări la nivel pulmonar. Astfel, cei mici tind să obosească mult mai repede, chiar și după câteva săptămâni. 

Ce recomandă medicii 

Medicii recomandă părinților să urmărească simptomele copiilor și să observe dacă aceștia obosesc sau dacă transpiră mai mult chiar și în urma unor activități ușoare. De asemenea, le recomandă să meargă cu ei la medic după ce s-au vindecat de SARS CoV-2, chiar dacă nu prezintă simptome, potrivit  Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel