Semnul care îți arată un nivel ridicat de colesterol. Este pus pe seama oboselii

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
semnul care iti arata un nivel ridicat de colesterol - FOTO: Freepik@brgfx
semnul care iti arata un nivel ridicat de colesterol - FOTO: Freepik@brgfx

Semnul care îți arată un nivel ridicat de colesterol este pus, de obicei, pe seama oboselii.

Semnul care îți arată un nivel ridicat de colesterol. Crampele la picioare care apar la mișcare ar putea indica un nivel ridicat de colesterol. Dacă vă confruntați cu acest simptom înseamnă că există un flux sanguin redus în picior, ceea ce vă expune la riscul unor complicații grave.

Deși s-ar putea ca la început să nu cauzeze probleme, în timp se poate acumula, ducând la blocaje. Acest lucru poate împiedica circulația corectă a sângelui în jurul corpului.

Vezi și: Cancer de sân, diagnosticat întâmplător. A pus îmbătrânirea pe seama modificărilor sânilor. Nu nodulul a fost semnalul de alarmă

Nivelul ridicat de colesterol, problematic

În cazuri extreme, acest lucru poate duce la urgențe medicale, cum ar fi accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. Din păcate, este rar ca colesterolul ridicat să provoace simptome, ceea ce înseamnă că mulți oameni nu știu că trăiesc cu această afecțiune.

Cu toate acestea, pot exista indicatori - mai ales dacă afecțiunea s-a dezvoltat pe o perioadă lungă de timp. În timp, colesterolul ridicat duce la acumularea de plăci în interiorul vaselor de sânge.

Această acumulare de plăci se numește ateroscleroză. Persoanele cu ateroscleroză se confruntă cu un risc mai mare de multe afecțiuni medicale diferite. Acest lucru se datorează faptului că vasele dvs. de sânge fac o muncă importantă în tot corpul dvs. Deci, atunci când există o problemă la unul dintre vasele de sânge, există un efect de propagare”, potrivit Express.

Vezi și: Bătrânii singuri, mai expuși la a dezvolta demență. Ce se întâmplă în creierul lor

Ateroscleroza, risc pentru boala arterială periferică

Un exemplu în acest sens este boala arterială periferică, care apare atunci când ateroscleroza apare în arterele din brațe sau picioare. Un semn al acesteia este o crampă în picior atunci când vă mișcați.

Boala arterelor periferice este periculoasă pentru că adesea nu provoacă niciun simptom. Deci, atunci când există o problemă la unul dintre vasele de sânge, există un efect de propagare.

”S-ar putea să începeți în cele din urmă să simțiți simptome atunci când o arteră periferică este blocată în proporție de cel puțin 60%. Un simptom cheie este claudicația intermitentă. Aceasta este o crampă la picior care începe atunci când vă deplasați, dar se oprește când vă odihniți. Este un semn al fluxului sanguin redus cauzat de placa în creștere din artera dumneavoastră”, potrivit Cleveland Clinic.

Vezi și: Cum recunoști alergia la soare. Este diferită față de insolație și arsurile solare. Care sunt semnele la care să fii atent

NHS descrie această senzație ca fiind o ”durere ascuțită” în picior atunci când mergeți.

”Durerea poate varia de la ușoară la severă și, de obicei, dispare după câteva minute, când vă odihniți picioarele. Ambele picioare sunt adesea afectate în același timp, deși durerea poate fi mai puternică la un picior", se arată în document, potrivit Express.
Alte simptome ale bolii arterelor periferice includ:

Vezi și: De ce este bine să transpiri. Motivele pentru care transpirația te ajută să rămâi sănătos

Căderea părului pe picioare, semn al bolii arteriale periferice

- Amorțeală sau slăbiciune la nivelul picioarelor

- Unghii de la picioare fragile, cu creștere lentă

- Ulcere (răni deschise) pe picioare și picioare, care nu se vindecă

- Schimbarea culorii pielii de pe picioare, cum ar fi devenirea mai palidă decât de obicei sau albastră - acest lucru poate fi mai greu de observat pe pielea brună și neagră

- Piele lucioasă

- La bărbați, disfuncție erectilă

- Micșorarea mușchilor de la picioare (atrofierea).

Dacă prezentați orice simptome, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel