SEVOFLURANUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

SEVOFLURANUM - prospect. Acțiune: Anestezic general halogenat, volatil, administrat prin inhalare.

SEVOFLURANUM - prospect

Denumire oficială: SEVO-ANESTERAN, SEVORANE

Formă: soluție pentru inhalaţie

Indicații: inducerea şi menţinerea anesteziei generale, la adulţi şi copii.

Contraindicații: Hipersensibilitate la sevofluran sau la alte hidrocarburi halogenate. Hipertermie malignă genetică diagnosticată sau suspectată.

Atenție: Se administrează numai prin vaporizatoare specific calibrate pentru anestezic. Hipotensiunea arterială şi deprimarea respiraţiei cresc pe măsură ce anestezia devine mai profundă. Hipertermia malignă este mai frecventă la persoanele susceptibile, cu apariţia de hipercapnie, rigiditate musculară, tahicardie, tahipnee, cianoză, aritmii şi/sau tensiune arterială instabilă. Se întrerupe administrează anestezicului şi se administrează injectabil intravenos dantrolen şi tratamentul de susţinere a funcţiilor vitale. Se monitorizează diureza. Prudenţă în insuficiență renală şi în caz de hipertensiune intracraniană. Performanţele activităţilor care necesită vigilenţă şi atenţie pot fi reduse o anumită perioadă după anestezia generală. Sarcină. Alăptare.

Reacții advsere: Deprimare cardiorespiratorie în funcţie de doză. Greaţă şi vărsături, tuse, hipotensiune, tahicardie sau bradicardie, agitaţie, somnolenţă, frisoane, ameţeli, sialoree, tulburări respiratorii, spasme laringiene, febră. Creşteri tranzitorii ale glicemiei şi a numărului de leucocite. Creşterea tranzitorie a nivelului plasmatic de fluorură anorganică în timpul şi după anestezia cu sevofluran. Modificări trecătoare ale testelor funcţionale hepatice, rare cazuri de hepatită postoperatorie. Tulburări motorii de tip distonic cu revenire spontană la copii. Hipertermie malignă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel