Simptome atipice de COVID-19 la vârstnici. La ce să fiți atenți

Adisa Codruț / 27 apr 2020 / 07:25
Coronavirus
Coronavirus

Vârstnicii care se îmbolnăvesc de COVID-19 pot avea ca simptome stări de oboseală și confuzie, fără tuse ori febră.

COVID-19, vârstnici. Deși tusea, febra și dificultățile de respirație sunt simptome tipice ale COVID-19, la vârstnici infecția se poate manifesta doar prin stări de confuzie și oboseală. Specialiștii subliniază că persoanele de peste 65 de ani ar trebui urmărite și ținând cont de stări de confuzie, letargie sau chiar leșin brusc. Infecția se poate manifesta altfel la ei, fără tuse. Modificările pe care organismul le suferă odată cu vârsta pot modifica sistemele imunitare ale pacienților mai în vârstă, ceea ce le face mai puțin susceptibile să arate simptomele clasice de infectare cu COVID-19, scrie dailymail.co.uk.

Semne că un vârstnic ar avea COVID-19 sunt și dacă acesta poate părea mai obosit decât de obicei, fără poftă de mâncare și poate părea mai confuz, dezorientat. Medicii avertizează că familiile și îngrijitorii să nu ignore simptomele amintite mai sus și să nu le pună pe seama bătrâneții, ci să caute ajutor medical de îndată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy