Simptomele bolilor degenerative ale oaselor

Cea mai frecventă afecțiune degenerativă osoasă este osteoporoza, care apare atunci când oasele devin slabe din cauza nivelului scăzut de minerale. Se numește boala „tăcută”, deoarece nu există simptome în stadii incipiente. 

Această boală afectează femeile de patru ori mai des decât bărbații. Boala Paget, care produce mărirea oaselor și defecte din cauza unei defecțiuni a procesului de reînnoire a osului, poate duce la osteoartrită. Osteoartrita apare atunci când cartilajul este deteriorat în articulații, ceea ce lasă articulația osoasă neprotejată, notează Livestrong.

Osteoporoză

Academia Americană de Reumatologie (AAR) indică faptul că aproximativ 10 milioane de americani au osteoporoză, dintre care 8 milioane sunt femei. Osteoporoza progresează fără semne, iar la femei, pierderea osoasă devine tot mai frecventă după menopauză. De obicei, din moment ce nu apar simptome, mulți nu știu că au boala până la ruperea unui os, ceea ce duce apoi la diagnosticul acesteia. Cele mai frecvente fracturi datorate osteoporozei sunt fracturile de la încheietură, șold și coloană vertebrală (vertebre)

Simptomele Paget

Boala Paget este de obicei localizată, adică afectează în mod obișnuit una sau câteva oase, în contrast cu procesul de răspândire a osteoporozei. Simptomele pot include durere în osul (oasele) afectate, în special noaptea; fracturi și formă osoasă distorsionată; o deformare osoasă, cum ar fi arcurile; compresie nervoasă din cauza oaselor afectate; leziuni articulare care, cu timpul, pot duce la artroză.

Osteoartrita 

Cartilajul este un țesut rezistent și alunecos care acoperă terminațiile osoase pentru o mișcare lină, deoarece două oase creează o articulație. Când cartilajul se descompune, acțiunea lină a articulației încetează și oasele sunt obligate să se frece unul de altul. Simptomele includ, de obicei, dureri articulare și umflare, iar intervalul de mișcare în articulația afectată poate fi scăzut sever. În plus, în timp, în perimetrul articulației se pot forma osteofite sau pintenuri osoase mici (depozite).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel