Sindicatele din Sănătate se pregătesc de proteste. Solicitările acestora

Florina Pop |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Sindicaliștii din Sănătate anunță joi, 29 octombrie, că săptămâna viitoare vor avea loc două proteste.

Reprezentanții Federației SANITAS anunță că marți, 3 noiembrie, va avea loc o manifestație publică în fața Guvernului. Într-un comunicat se arată că reprezentanții Consiliului Național al Federației SANITAS, întrunit joi, 29 octombrie, a analizat rezultatele întâlnirii SANITAS cu echipa guvernamentală condusă de premierul Ludovic Orban, însoțit de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și ministrul Finanțelor Florin Cîţu, au luat în considerare angajamentele și promisiunile de soluționare a revendicărilor Federației SANITAS.

”Ținând cont de faptul că, pentru o parte din măsurile ce urmau a fi luate, autoritățile au solicitat un răgaz de câteva zile pentru realizarea de evaluări cu caracter financiar. Având în vedere faptul că au trecut deja mai bine de 2 săptămâni în care niciunul din ministerele de resort sau instituțiile abilitate să soluționeze revendicările SANITAS nu a înțeles să prezinte cel puțin un plan pe termen scurt pentru dezamorsarea situației deosebit de tensionate din sistemul sanitar și cel de asistență socială. Constatând că starea de nemulțumire persistă în rândul membrilor noștri de sindicat din sistemele pe care le reprezentăm, aceștia având nevoie de rezultate concrete, materializate în acordarea tuturor drepturilor legale. Consiliul Național al Federației SANITAS a hotărât organizarea unor manifestații publice, în fața Guvernului României, în zilele de marți, începând cu data de 3 noiembrie 2020”, mai precizează comunicatul.

Un alt protest se va desfășura pe 4 noiembrie, de la ora 10.00 până la ora 12.00, dar acesta va fi organizat de Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România.

”PROTESTUL se va desfășura în toate sediile centrale din serviciile de ambulanță județene, iar în București PROTESTUL va fi organizat în Piața Victoriei, ca obiectiv pichetarea Guvernului, unde va fi prezent un grup de 80 de protestatari, grup format din reprezentanții sindicali ai organizațiilor sindicale din toate Serviciile Publice de Ambulanţă din România.

Conducerea FNSAR a înaintat solicitare în scris Premierului României de a stabili în regim de urgență întâlnirea cu conducerea FNSAR, întâlnire promisă de Premier. În situația în care până marți, 03 noiembrie a.c., premierul nu va invita la discuții conducerea FNSAR, miercuri 04 noiembrie 2020, de la ora 10.00 va avea loc PROTESTUL NAȚIONAL al serviciilor de ambulanță, timp de 2 ore, iar începând cu data de 05 noiembrie 2020 personalul din serviciile de ambulanță va intra în GREVA JAPONEZĂ pe perioadă nedeterminată până la soluționarea favorabilă a revendicărilor menționate”, se arată într-o informare.

Care sunt revendicările FEDERAȚIEI NAȚIONALE SINDICALE ”AMBULANȚA” DIN ROMÂNIA:

”1. Suplimentarea cu personal în serviciile de ambulanță.

2. Rectificarea bugetară la nivelul necesarului pentru a asigura drepturile salariale și cheltuieli materiale necesare pentru continuitatea activității în serviciile de ambulanță.

3. Reașezarea salarizării asistentului medical, a managerului general și al membrilor comitetului director din serviciile de ambulanță.

4. Salarizarea întregului personal din Serviciile Publice de Ambulanță începând cu 01 ianuarie 2021 la nivelul grilei anului 2022.

5. Asigurarea pensiei de urmaș familiei acestuia în urma decesului personalului din Serviciile Publice de Ambulanță în lupta cu virusul COVID -19”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel