Sistemul imunitar are nevoie de aceste alimente. NU le ignora

Angela Sabău |
Data publicării:
Usturoiul și mierea, combinația ciudată dar bună pentru imunitate. Foto: DC Medical
Usturoiul și mierea, combinația ciudată dar bună pentru imunitate. Foto: DC Medical

Alimentația este foarte importantă atunci când vine vorba despre sistemul imunitar. Iată câteva alimente care îl vor stimula.

Multe persoane se plâng că răcesc frecvent și că sistemul lor imunitar este slăbit. Dar puțini știu că unele alimente pot da un impuls sistemului nostru imunitar.

Dieteticianul Vidhi Chawla a explicat care sunt alimentele care întăresc sistemul imunitar.

Lămâi și portocale

Ori de câte ori cineva se îmbolnăvește, primul lucru pe care îl aude este să consume vitamina C. S-ar putea să existe o mulțime de suplimente pentru a umple acest gol de nutrienți, dar cea mai bună cale este să mănânci legume și fructe. Pornind de la citricele tale, care includ lime, lămâi, portocale, clementine, până la legume precum ardeiul gras, legumele cu frunze precum spanacul, salata verde, varza verde etc.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Iată câteva sfaturi pentru a putea dormi mai bine în timpul nopții. Lipsa somnului poate avea efecte grave în organism.

Curcumă

Cea mai pură formă de turmeric conține un compus numit curcumină, care este cu adevărat benefic datorită naturii sale antiinflamatorii și antivirale. Puteți să amestecați o pudră de turmeric crud cu lapte și miere și să o beți.

Usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru că ține la distanță gripa comună și alți viruși obișnuiți, prin creșterea imunității. Conține concentrații mari de zinc care suplimentează și încurajează eficacitatea organismului în creșterea celulelor T, făcând astfel usturoiul un luptător împotriva gripei. Puteți include suficient usturoi în mese, precum și să apelați la prepararea unei supe delicioase de usturoi, care, de asemenea, calmează durerile de gât.

Ghimbir

Ghimbirul este de fapt o rădăcină, prin urmare conține o abundență de nutrienți și minerale care includ vitamina B6, magneziu și mangan. Toți nutrienții joacă un rol activ în creșterea metabolismului într-un model sănătos și, prin urmare, a imunității. Ghimbirul conține, de asemenea, un compus activ specific numit Gingerol, care este antiinflamator și antibacterian și astfel previne infecțiile. De obicei, amestecarea ghimbirului cu ceaiul este un remediu eficient.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel