Skin Cycling: ce este, care sunt cele 3 etape și ce produse trebuie să folosești. Marinescu: E ceva WOW, o explozie. O refacere a tenului

EXCLUSIV
Skin cycling - Foto: Freepick
Skin cycling - Foto: Freepick

Ce este skin cycling și care este procesul celebru care-ți curăță și reface tenul. Trucul de care te vei îndrăgosti.

Dacă sunteți pasionați de partea de îngrijire a pielii de pe Instagram sau TikTok, sunt șanse să fi văzut în ultima vreme cuvintele "skin cycling". Poate ați observat că internauții folosesc hashtagul #skincycling în postările lor sau ați auzit că este menționat ca parte a regimurilor zilnice de îngrijire a pielii ale influencerilor.

Pe TikTok, #skincycling este asociat cu 122,3 milioane de vizualizări, iar în general, postările care menționează skin cycling au adunat 3,5 miliarde de vizualizări pe platforma de socializare. În mod clar, skin cycling este popular, dar ce este această practică la modă?

Despre asta ne-a vorbit Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, farmacist formulator.

"Este un trend foarte intens mediatizat și care a fost foarte, foarte vizualizat pe TikTok. A fost ceva wow, o explozie. În general, persoanele din țări foarte civilizate apelează la el și acolo s-a și născut trendul.

Se numește Skin Cycling sau o refacere forțată a tenului, o stimulare un pic agresivă a tenului să-și revină, să-și readucă toate forțele și să arate foarte bine, dar un pic agresiv și forțat.

Skin Cycling se poate face în etape de 3 zile sau în etape de o săptămână. Chiar era o discuție că skin cyclingul de 3 zile este pentru amatori, pentru cei care sunt la început, iar skin cyclingul de o săptămână este ceva pentru profesioniștii tenului, pentru cei care-și cunosc foarte bine tenul.

Skin Cycling înseamnă o etapizare a câtorva produce targetate pentru exfoliere, pentru regenerare, pentru hidratare, care să refacă tenul într-un timp scurt, într-un interval de 2 săptămâni", a declarat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Skin Cycling - ce produse trebuie să folosești și cum

 

"Ce înseamnă asta? Înseamnă că în săptămâna respectivă, și sunt sigură că toate doamnele sunt foarte profesioniste în ceea ce înseamnă tenul lor, Skin Cycling-ul înseamnă:

- 7 zile în care să facem foarte intens și repetativ scrub, adică exfolierea mecanică. Scrub pe care-l putem face cu produse pe bază de cărbune activ sau cu un produs abraziv care să nu rănească pielea, care să curețe foarte bine, care să țină diametrul porilor dilatați sub control și să-i lase și curați.

În momentul în care porii dilatați sunt foarte curați, puntele negre devin din ce în ce mai puține, iar pielea arată clar mult mai bine și este mult mai tonică.

- este important să facem peeling. Peeling pe bază de acizi care să fie moderați ca intensitate. Nu mă refer la peelinguri agresive, chimice, ci la peelinguri care să stimuleze foarte bine prin intensitatea acizilor pe care-i conțin să stimuleze colageneza, refacerea și să stimuleze schimbul de celule. Toate celulele care au fost compromise pe timpul iernii trebuie să se curețe și să se stimuleze colageneza, să se stimuleze replicarea celulară, iar pielea să devină foarte proaspătă. Știți rozul acela al feței când poate e un pic mai curățată decât e cazul, dar care e luminos și foarte proaspăt. 

Încercăm să facem ca fiecare celulă să se refacă, să arate pielea bine prin intervenția celulelor noastre, prin aportul lor.

- este important să folosim alfa-hidroxi-acizi, care sunt extrași din flori sau fructe și fac o micro-exfoliere similară cu peelingul, dar cu alte tipuri de intensități și cu alte adâncimi de penetrare a produsului. Alfa-hidroxii-acizii sunt măr și ananas de exemplu, din punctul meu de vedere sunt foarte potenți în regenerare, curăță foarte bine pielea și ca și acizii pe care-i folosim în peeling o să facă eliminarea celulelor degradate și mai mult decât atât, alfa-hidroxii-acizii pot fi folosiți zilnic chiar și în afara skin syclingului, pentru că atunci când pielea se obișnuiește cu ei, deja confortul epidermei e foarte ridicat în prezenta lor, iar starea de întinerire, de zone de mici riduri, de cicatrici, zonele de tegument mai dur, mai cheratinizat se îmblânzesc și arată din ce în ce mai bine.

- Alte produse pe care le folosim în skin cycling ar trebuie să fie:

1. acidul salicilic singular, care ar putea fi folosit în fiecare seară pe perioada de skin cycling sau o seara da, una nu în condiții normale.

2. retinoizii. Recomandarea de a folosi retinoizi este de 2 ori pe săptămână la o distanță de câteva zile. În skin cycling putem să-i aducem de 4 ori în interval de o săptămână. Regenerarea o să fie una intensă, un pic forțată, dar pielea va arăta fabulos într-un timp foarte scurt. 

Ce vrem să obținem prin skin cycling este pielea să aibă o calitate mult, mult îmbunătățită, iar tot ceea ce înseamnă hidratare și produse pe care vrem să le dăm pielii să fie mult mai ușor penetrante, pentru că skin cyclingul are etapele dure, iar la final are o etapă intensă de hidratare.

3. Antioxidanții, un acid ferulic, vitamina C, care clar, în momentul în care am făcut exfoliere și srub și exfoliere mecanică și enzimatică, deja, în momentul în care dau antioxidanți pielea va recepționa acest mesager extrem de puternic și vitamina C, știm că luminează, că conferă elasticitate. Vitamina C este etalonul pe scara antioxidanților, este elementul etalon și în funcție de el se categorisesc ceilalți antioxidanți.

Acidul ferulic este un acid extrem de potent, un acid cu o bază naturală și conjugați, luminează foarte, foarte mult pielea. Ajută la pielea obosită, pielea fumătorilor să se destindă, să aibă luminozitate. Mai mult, ajută la depigmentare. După skin cycling mă aștept ca pielea să fie omogenă, tonică, elastică, clar hidratată și mă aștept să dispară micile pete și micile neconformități de pe piele.

După skin cycling mă aștept ca pielea să fie omogenă, tonică, elastică, clar hidratată și mă aștept să dispară micile pete și micile neconformități de pe piele", a mai spus Ioana Marinescu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel