Sora unei femei moarte de COVID, mărturii cutremurătoare: "Am îngropat-o ca pe un câine”

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Sora unei femei moarte de Covid a făcut mărturii cutremurătoare despre evenimentul care a marcat-o profund. Mama femeii nu a mai vorbit o lună după ce a trăit cel mai mare șoc al vieții ei.

"Am primit un telefon de la o prietenă care îmi dădea numărul cuiva din spital pentru că nu găseau numărul meu și mi-a răspuns o doamnă asistentă și mi-a spus 'Ne pare rău, sora dvs. a decedat'. Din momentul acela a început calvarul unei înmormântări absolut inumane. Am avut noroc de o rudă, de un verișor foarte bun, care și-a asumat răspunderea, pentru că eu eram în izolare.

Au venit la poartă vecini, cunoștințe - vă dați seama, în 41  de ani a învățat copiii atâtor oameni - și au adus lumânări, flori, coroane. Eu am ieșit foarte puțin, numai până la mijlocul curții. Nu vreau să mă gândesc ce a fost în acel sicriu și cum a fost, sora mea băgată în acel... Acesta a fost protocolul, deși nu am înțeles și nu voi înțelege niciodată de ce a trebuit să o îngrop ca pe un câine, pentru că, atât cât am priceput eu în toată durerea mea, acest virus se transmite pe cale respiratorie, de aia purtăm măști. Și am mai înțeles în ultimul timp că virusul nu se ia de pe suprafețe, cum se bănuia la început. Deci, dacă acel trup chinuit care a plecat departe, nefiind pe nimeni drag alături, care a plecat cu niște imagini apocaliptice, văzând în spital cum erau cei din spital echipați, nu am înțeles de ce acel trup a trebuit să fie atât de chinuit până la capăt. Pentru că totul a fost sigilat, eu nu am văzut-o, am văzut numai sicriul - a trecut mașina pe la poartă și am avut și o aprobare specială pentru două ore, fiind cimitirul foarte aproape și eu fiind pe final de boală, cu condiția să fiu foarte bine echipată și să nu mă apropii de nimeni. Mama mea, după ce i-am dat vestea, o lună nu a mai vorbit și nu am putut să o scot nici măcar la poartă să vadă sicriul", a spus Florentina Dănilă la Antena 3.

Loredana Chimoiu, jurnalist Antena 3, a deschis o petiţie online pentru schimbarea regulilor în cazul înmormântărilor persoanelor răpuse de COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel