Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală gravă autoimună: s-a tratat la un spital de stat din țară

Adisa Codruț / 03 feb 2020 / 22:41
Sorina Pintea. Foro: DC Medical
Sorina Pintea. Foro: DC Medical

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a anunțat public că suferă de o boală autoimună și că acesta este motivul pentru care a stat departe de viața publică în ultima perioadă.

”Viața este imprevizibilă!”, așa începe o postare făcută publică de Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, în care relatează motivele pentru care a dispărut din viața publică în ultima perioadă.

Sorina Pintea suferă de o afecțiune rară pe care nu o numește, însă a descoperit-o după plecarea din minister. Ca o coincidență stranie, în această afecțiune a avut nevoie de un tratament pentru care ea însăși, în calitate de ministru, s-a luptat să-l facă accesibil pacienților din România. Ea a relatat pe pagina ei e socializare:

„Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a notat Sorina Pintea.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy