Sorina Pintea: „inspecţia din cadrul Ministerului Sănătăţii merge la Craiova”

Angela Sabău |
Data publicării:
Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Sorina Pintea a anunțat controale la Clinica de Hematologie din Craiova. O echipă de inspecție a Ministerului Sănătății va face verificări, după ce în spațiul public au apărut imagini care arată situația dezastruoasă în care sunt tratați bolnavii acolo.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat într-o conferință de presă susținută în Baia Mare că astfel de controale vor avea loc și în alte clinici din țară.

"Începând de astăzi, inspecţia din cadrul Ministerului Sănătăţii merge la Craiova. Din păcate, nu am reuşit noi să ajungem în toate spitalele din ţară, iar, pe de altă parte, am avut în această perioadă controlul încrucişat care, de altfel, a fost şi la Ploieşti. (...) Prin urmare, vedem acum cu adevărat ce se întâmplă în unele spitale şi bineînţeles că vom lua măsurile cele mai drastice. Am văzut şi eu imaginile, şi nu numai. Inspecţia va merge la Craiova, dar este şi la Deva, pentru că şi acolo am identificat nişte probeleme, iar eu personal voi merge în spitalele din ţară pentru a putea vedea exact cum se desfăşoară furnizarea actului medical", a declarat Sorina Pintea.

Reclamații și din Maramureș

Întrebată dacă au fost reclamații și din Maramureș, răspunsul ei a fost afirmativ. "Da, am avut reclamaţii şi din Maramureş și din păcate unele din ele au fost reale. Vreau să vă spun că nu atât de drastice din câte am văzut în alte spitale, dar şi Maramureşul va trebui să se alinieze. Toți, nu numai Maramureșul. (...) Reclamațiile au fost legate de modalitatea în care personalul medical se comportă cu pacienţii, de igiena anumitor secţii, inclusiv din Spitalul Sighet, dar şi de modul de finanţare a anumitor servicii medicale”, a spus ea, referindu-se la pacienţii nemulţumiţi pentru că fondurile Casei Județene de Asigurări de Sănătate se termină foate repede, ceea ce face ca programările să se amâne foarte mult.

Ea a arătat că după inaugurarea centrului a fost progamată o întâlnire cu toți managerii spitalelor din Maramureș, „pentru a putea identifica înprimul rând problemele, oportunitățile de investiții și dotarea cu echipamente. Precizez că vom dota cu echipamente colo unde avem personalul pregătit să utilizeze echipamentele”, a mai arătat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel