Scandal la Spitalul Județean Craiova: un medic intră în haine de stradă în sala de operație

Adisa Codruț |
Data publicării:
Urologul Riza a intrat în haine de stradă în sala de operație în tipul unei intervenții
Urologul Riza a intrat în haine de stradă în sala de operație în tipul unei intervenții

Scandal între medici, cu pacientul pe masa de operație, la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Urologul Mugur Riza, care a fost concediat anul trecut și, ulterior, reangajat după o decizie judecătorească, a intrat îmbrăcat în haine de stradă peste un coleg în timp ce acesta se pregătea să opereze un pacient, într-o sală de operație sterilizată, notează Ziarul de Craiova.

Incidentele de la Secția de Urologie s-au reluat odată cu revenirea doctorului Mugur Liviu Riza la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Cel mai recent eveniment a avut loc ieri dimineață, chiar în momentul în care operația unui pacient începuse deja.

Pe imaginile prezentate de Ziarul de Craiova se vede cum doctorul Riza intră în sala de operație îmbrăcat în pantaloni și un pulover, adică în haine de stradă, în timp ce restul cadrelor medicale au halate speciale, bonete, mănuși și fețele acoperite cu măști. Pe masa de operație se afla un pacient cu un diagnostic grav, de tumoră renală.

„Eu am participat la operație pentru a-l asista pe un alt coleg. Pacientul era pe masa de operație, sterilizat și anesteziat", a povestit prof. dr. Paul Tomescu, șeful Clinicii de Urologie, precizează sursa citată.

Dialog halucinant

Deși cadrele medicale îl roagă de doctorul Riza să nu mai intre îmbrăcat nesterilizat în sală, medicul intră și iese ignorând total actul medical.

„Medic: Nu mai intra în sală, în civil, te rog.

Dr. Mugur Riza: Ce zici, mă?

Prof.dr. Paul Tomescu: Să nu mai intri îmbărcat așa în sală. Dă, bă, telefon la poliție, dă telefon la poliție. Spune că un intrus a intrat în civil în sala de operație", se aude pe înregistrarea făcută în sală.

„Intră în fiecare zi. A intrat și ieri și alaltăieri și astăzi. Intră îmbrăcat civil în blocul operator, în sălile de operații. A intrat și la Chirurgie 1, în clinică la profesorul Gerogescu. Intră și face scandal, omul nu judecă. Ce poate să motiveze o persoană care face așa ceva? Este un pericol biologic, în primul rând. Vedeți ce se întâmplă pe la „Marius Nasta" și pe la alte clinici. Este pericol să se intre așa în saloane, dar în sălile de operație. Toată lumea e speriată, inclusiv epidemiologi, conducerea spitalului. Este inadmisibil!" a povestit șeful Clinicii.

Sunt deja patru reclamații

Nu e prima dată când se întâmplă așa ceva. „Avem deja patru reclamații asemănătoare", susține dr. Eugen Georgescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Doctorul Mugur Riza a fost concediat anul trecut în luna octombrie după ce Comisia de disciplină a Spitalului Județean de Urgență Craiova a constatat mai multe abateri disciplinare. Medicul, însă, a atacat în instanță concedierea și magistrații i-au dat câștig de cauză. Așa că el a fost reangajat!

Înregistrarea scandalului și ce a făcut poliția când a venit la fața locului află de pe Ziarul de Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel