Spital modular pentru pacienții COVID-19, care nu a funcționat nici măcar o zi: DNA a deschis dosar penal

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital modular Bacau   Foto: bacau.net
Spital modular Bacau Foto: bacau.net

Un spital modular care a fost achiziționat pentru pacienții cu COVID-19 nu a funcționat nici măcar o zi. DNA Bacău a deschis un dosar penal.

Spitalul modular a fost achiziționat de către CN UNIFARM SA, special pentru pacienții cu COVID-19 și a fost amplasat la Baza Letea din municipiul Bacău, dar nu a funcționat nici măcar o zi. Acum, achiziția spitalului este cercetată de către procurorii DNA Bacău, care vor să afle cine a solicitat achiziționarea spitalului, cine a discutat cu UNIFARM și dacă au existat comisii de recepții la nivelul Județului Bacău, citează Antena 3.
Statul român a cumpărat, prin UNIFARM, un spitalul modular de aproximativ 3 milioane de euro, ăî luna mai, dar care n ua funcționat niciodată. Unitatea are 56 de paturi și aparat de testare PCR.
"Spitalul" este, de fapt, o înșiruire de corturi care adăpostesc containere medicale. IGSU a refuzat recepția, pentru că achizitorul nu a respectat caietul de sarcini. 
Ancheta DNA se desfășoară în contextul în care Județul Bacău este grav afectat de criză sanitară provocată de pandemia COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel